Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
GRE Sample Questions » Verbal Section : Sentence Completions

GRE Sample Questions

Verbal Section : Sentence Completions

  1. The lake was not a -- -- -- once but a man made reservoir.

    1. Normal
    2. Natural
    3. Ordinary
    4. Usual
    5. Normal

    Ans :B

  2. I -- -- -- a car the day after landing and brought a comprehensive book of maps, which I found most helpful on the cross country voyage, but which I did not believe I should -- -- -- on the last stage.
    1. Brought – Require
    2. Hired – Need
    3. Bring – Involve
    4. Booked – Should
    5. Taken – Requirement

    Ans :B

  3. We have been -- -- -- about the evils of child labor for the last 15 years in this country.
    1. Talking
    2. Speaking
    3. Communicating
    4. Language
    5. Talk

    Ans :A

  4. A successful man is able to -- -- -- his ideas in a way that he can sell them to others.
    1. Speak
    2. Talking
    3. Telling
    4. Communicate
    5. Communication

    Ans :D

  5. David knows how to influence people and win friends so as to -- -- -- them for a purpose.
    1. Motivate
    2. Encourage
    3. Knowledge
    4. Training
    5. Information

    Ans :A

  6. Education does not seem to have played a -- -- -- role in making our life successful.
    1. Affective
    2. Great
    3. Huge
    4. Small
    5. Little

    Ans :B

  7. After thirty years of work, Dr. John Gibbon of U.S.A had -- -- -- a machine that could take over temporarily from the heart and lungs.
    1. Developed
    2. Invented
    3. Made up
    4. Urbanized
    5. Imaginary

    Ans :A

  8. Medical experts have cautioned against -- -- -- use of aluminum cookware and foils, especially for acidic food preparations -- -- --tamarind, tomatoes and green leafy vegetables which could lead to aluminum toxicity and consequent nerve disorders.
    1. Wide – Have
    2. Extensive – Containing
    3. Ample- Contain
    4. Plentiful – Enclose
    5. Abundant – Surround

    Ans :B

  9. Chronic exposure of high levels of aluminum -- -- -- food and water could lead to nerve and brain disorders such as Alzheimer’s and Parkinson’s disease, they say.
    1. Through
    2. During
    3. Throughout
    4. All over
    5. For the duration of

    Ans :A

  10. NIN Scientist says in a statement that they have also -- -- -- regular monitoring of aluminum in blood for dialysis victims. Patients with kidney disorders are -- -- -- susceptible to aluminum toxicity as their excretion of aluminum is affected.
    1. Suggested – Chiefly
    2. Advised – Particularly
    3. Recommended – Mostly
    4. Optional – Mainly
    5. Not compulsory – Chiefly

    Ans :B

 || 

GRE Sample Sentence Completiopns Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.