Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
GRE Sample Questions » Verbal Section : Analogy

GRE Sample Questions

Verbal Section: Analogy

The words from the below row are connected in the similar way as the words on the upper row. For every item, find out the word that completes the below row of words.

  1. Candle, Lantern, Floodlight
    Hut, Cottage, -- -- --
    1. Residence
    2. House
    3. Urban
    4. Pavilion

    Ans : B


  2. Daisy, Plant, Flower
    Cottage, House, -- -- --
    1. Residence
    2. Hut
    3. City
    4. Building

    Ans : D

  3. Palette, Easel, Paint brush
    Schoolbook, Lesson plan, -- -- --
    1. Educator
    2. Artist
    3. Result
    4. Coat

    Ans : C

  4. Rule, Authority, Dictate
    Slumber, Sleep, -- -- --
    1. Hibernate
    2. Wake up
    3. Rule
    4. Snore

    Ans : A

  5. Superstore, Fruits, Apples
    Novel, Book, -- -- --
    1. Vegetable
    2. Journal
    3. Bookstore
    4. Shopping

    Ans : C

  6. Fly, Ant, Bee
    Hamster, Squirrel, -- -- --
    1. Mouse
    2. Cat
    3. Spider
    4. Rodent

    Ans : A

  7. Carpenter, Saw, Nails
    Pediatrician, Stethoscope, -- -- --
    1. Physician
    2. Sickness
    3. Baby
    4. Thermometer

    Ans : D

  8. Tadpole, Frog, Amphibian
    Lamb, Sheep, -- -- --
    1. Mammal
    2. Cattle farm
    3. Fur
    4. Creature

    Ans : A

  9. Table, Wood, Oak
    Shirt, Cloth, -- -- --
    1. Tree
    2. Cotton
    3. Dress
    4. Sewing

    Ans : B

  10. Snowfall, Mount, The Blue
    Heat, Lake, -- -- --
    1. Suntan
    2. Holiday
    3. Swim
    4. Sandpaper

    Ans : C

    GRE Analogies Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.