Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
GRE Sample Questions » Verbal Section : Analogy

GRE Sample Questions

Verbal Section: Analogy

Which word completely goes with the analogies?

  1. Investment: Growth
    1. Radiation: Bomb
    2. Hunger: Poverty
    3. Recession: Unemployment
    4. Food: Rationing

    Ans : C


  2. Skill: Virtuosity
    1. Brightness: Darkness
    2. Momentum: Weariness
    3. Mendacity: Sincerity
    4. Insight: Depth

    Ans : C

  3. Month: March
    1. City: Tokyo
    2. Cinema: Name
    3. Novel: Title
    4. Play: Shakespeare

    Ans : A

  4. Select the pair of words which do not have the similar connection between themselves as the given pair of word.
    Diamonds: Necklace
    1. Rooms: House
    2. Flowers: Bouquet
    3. Pages: Book
    4. Leather: Shoe

    Ans : D

  5. Bangle: Adornment
    1. Marks: Examination
    2. Fine: Punishment
    3. Shirt: Raiment
    4. Medal: Reward

    Ans : A

  6. Ballistics: Projectiles
    1. Linguistics: Language rules
    2. Pyrotechnics: Fireworks
    3. Aeronautics: Satellites
    4. Hydraulics: Liquids

    Ans : C

  7. Aero plane: Hangar
    1. Machine: Factor
    2. Motorcar: Garage
    3. Man: house
    4. Ship: Quay

    Ans : A

  8. Word: Letter
    1. Phrase: Word
    2. Team :Player
    3. Ship: Crew
    4. Book: Page

    Ans : C

  9. Soldier: Army
    1. Minister: Filing cabinet
    2. Policeman: Constabulary
    3. Member: Expedition
    4. Mariner: Armada

    Ans : C

  10. Mile: Distance
    1. Bushel: Grain
    2. Degree: Angle
    3. Scale: Weight
    4. Liter: Fluid

    Ans : C

     || 

    GRE Analogies Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.