Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
GRE Sample Questions » Verbal Section : Analogy

GRE Sample Questions

Verbal Section: Analogy

A best way to check out the association in a given question is to build up a sentence that explains the association between the first two words. Then, attempt to use the similar sentence to locate which of the answer options completes the similar association with the third word.

  1. As odometer is to mileage in the similar manner compass is to
    1. Spine
    2. Climbing
    3. Velocity
    4. Direction

    Ans : D


  2. As marathon is to compete in the similar manner hibernation is to
    1. Sleep
    2. Hallucination
    3. Wintry weather
    4. Tolerate

    Ans : A

  3. As window is to glass in the similar way book is to
    1. Page
    2. Tumbler
    3. Wrap
    4. Story

    Ans : A

  4. As cup is to tea in the similar way vessel is to
    1. Spoon
    2. Cooking
    3. Soup
    4. Plate

    Ans : C

  5. As yard is to inch as quart is to
    1. Ounce
    2. Fluid
    3. Milk
    4. Gallon

    Ans : A

  6. As elated is to despondent in the similar way progressive is to
    1. Unaware
    2. Unhappy
    3. Aware
    4. Liberal

    Ans : A

  7. As romantic is to happy in the similar way cynic is to
    1. Caring
    2. Denote
    3. Little
    4. Gloomy

    Ans : D

  8. As reptile is to lizard in the similar way blossom is to
    1. Alligator
    2. Trunk
    3. Petal
    4. Daisy

    Ans : D

  9. As play is to artist in the similar way performance is to
    1. Drumming
    2. Musician
    3. Opus
    4. Keyboard

    Ans : B

  10. As sponge is to spongy in the similar way rubber is to
    1. Rigid
    2. Enormous
    3. Elastic
    4. Hard

    Ans : C

     || 

    GRE Analogies Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.