Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
GRE Sample Questions » Verbal Section : Analogy

GRE Sample Questions

Verbal Section: Analogy

A best way to confirm the association in a given question is to build up a sentence that explains the association between the first two words. Then, attempt to use the similar sentence to locate which of the answer options completes the similar connection with the third word.

  1. As careful is to cautious in the similar way proud is to
    1. Blissful
    2. Modest
    3. Arrogant
    4. Suspicious

    Ans : C


  2. As pen is to writer in the similar way needle is to
    1. Tailor
    2. Sewing
    3. Switch
    4. Yarn

    Ans : A

  3. As secretly is to frankly in the similar way silently is to
    1. Silently
    2. Rudely
    3. Nosily
    4. Barely

    Ans : C

  4. As uncomfortable is to shamed in the similar way frightened is to
    1. Reckless
    2. Terrified
    3. Courageous
    4. Agitated

    Ans : B

  5. As arrogance is to lion in the similar way shoal is to
    1. Fish
    2. Self-esteem
    3. Scholar
    4. Educator

    Ans : A

  6. As artist is to canvas in the similar way senator is to
    1. Basic
    2. Elected official
    3. Lawyer
    4. Law

    Ans : D

  7. As working out is to gym in the similar way eating is to
    1. Health
    2. Eating place
    3. Diet
    4. Food

    Ans : B

  8. As honest is to indirect in the similar way truthful is to
    1. Evil
    2. Open
    3. Reality
    4. Untruthful

    Ans : D

  9. As guide is to unswerving in the similar way lessen is to
    1. Conserve
    2. Uphold
    3. Decrease
    4. Boost

    Ans : C

  10. As oar is to rowboat in the similar way foot is to
    1. Skipping
    2. Sneaker
    3. In a row
    4. Skateboard

    Ans : D

     || 

    GRE Analogies Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.