Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

GED Sample Questions ›› Science

GED Sample Questions : Science

  1. Neurons connect together at a ______.

    1. Synergy
    2. Terminal site
    3. Docking station
    4. Synapse

    Answer: D

  2. Which of the following is another word for the kneecap in the human body?

    1. Pisiform
    2. Meniscus
    3. Popliteal bursa
    4. Patella

    Answer: D

  3. Which of the following describes the shoulder joint.

    1. Ball and socket joint
    2. Saddle joint
    3. Hinge joint
    4. Pivot joint

    Answer: A

  4. The organ of Corti is found in what area of the body?

    1. Mouth
    2. Ear
    3. Nose
    4. Lungs

    Answer: D

  5. The condition of rickets is associated with a deficiency in which vitamin?

    1. A
    2. C
    3. D
    4. Z

    Answer: C

  6. A steroid is considered a ______.

    1. Lipid
    2. Protein
    3. Enzyme
    4. Weak acid

    Answer: A

  7. The X cranial nerve is the ____ nerve.

    1. Abducens
    2. Hypoglossal
    3. Facial
    4. Vagus

    Answer: D

  8. Which of the following pH ranges is a strong base?

    1. 1.3-2.0
    2. 4.5-5.2
    3. 7.1-9.0
    4. 11.2-12.0

    Answer: D

  9. Which chamber of the heart pumps blood to the systemic circulation?

    1. Left Atrium
    2. Right Atrium
    3. Left Ventricle
    4. Right Ventricle

    Answer: C

  10. Which of the following formulas indicates Newton’s second law of motion?

    1. F = ma
    2. F = mva
    3. v = d/t
    4. p = mv

    Answer: A

« Previous

GED science sample questions page number : 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.