Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

GED Sample Questions ›› Science

GED Sample Questions : Science

  1. The symbol B on the periodic table stands for:

    1. Beryllium
    2. Boron
    3. Barium
    4. Berkelium

    Answer: B

  2. Breathing properly requires the presence of what compound that affects surface tension of alveoli in the lungs?

    1. Potassium
    2. Plasma
    3. Surfactant
    4. Sodium Chloride

    Answer: C

  3. Which of the following is considered a component of lipids?

    1. Plasma cells
    2. Fatty acids
    3. Nucleic acids
    4. Zinc

    Answer: B

  4. Down’s syndrome affects chromosome ____.

    1. 13
    2. 15
    3. 21
    4. 23

    Answer: C

  5. Blood enters the lungs from which chamber of the heart?

    1. Right atrium
    2. Left atrium
    3. Right ventricle
    4. Left ventricle

    Answer: C

  6. Excessive consumption of alcohol is most likely to damage which organ of the body over a long period of time?

    1. Kidney
    2. Liver
    3. Pancreas
    4. Gallbladder

    Answer: B

  7. Which of the following is not considered a type of radiation ray?

    1. Gamma
    2. Beta
    3. Alpha
    4. Infrared

    Answer: D

  8. A molecule of hemoglobin can hold how many molecules of oxygen in the blood for transport?

    1. 2
    2. 4
    3. 6
    4. 8

    Answer: B

  9. Which of the following best describes the biomechanics of breathing?

    1. Pump handle motion
    2. Lever action
    3. Inspiration
    4. Expiration

    Answer: A

  10. Animals that eat meat almost exclusively are known as:

    1. Herbivores
    2. Carnivores
    3. Arthropods
    4. Prolific organisms

    Answer: B

« Previous || Next »

GED science sample questions page number : 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.