Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

GED Sample Questions ›› Science

GED Sample Questions : Science

  1. The top number on a blood pressure reading indicates:

    1. Diastolic pressure
    2. Transient pressure
    3. Optimum pressure
    4. Systolic pressure

    Answer: D

  2. Which of the following is not considered a function of the kidneys?

    1. Secretion
    2. Reabsorption
    3. Transport
    4. Filtration

    Answer: C

  3. The functional unit of the kidney is known as?

    1. Medulla
    2. Glomerulus
    3. Pyramid
    4. Nephron

    Answer: D

  4. Which of the following formulas indicate the ideal gas law?

    1. PV= knT or PV=RnT
    2. V=kT
    3. PV = k
    4. KTV =PR

    Answer: A

  5. Which of the following is not considered a characteristic or property of a gas?

    1. Volume
    2. Mass
    3. Pressure
    4. Particles

    Answer: D

  6. Which of the following is described in the definition: An object immersed in a fluid is buoyed up by a force equal to the weight of the fluid displaced by the object?

    1. Archimedes’ principle
    2. Charles’ law
    3. Boyle’s law
    4. Anderson’s principle

    Answer: A

  7. Liquids that evaporate quickly are known as _____ liquids.

    1. Viscous
    2. Volatile
    3. Evaporative
    4. Transient

    Answer: B

  8. High frequency sound waves are known as:

    1. Fundamental waves
    2. Overtones
    3. Consonance waves
    4. Dissonance waves

    Answer: B

  9. The first American to win a Nobel Prize was ______ for measuring the speed of light.

    1. Albert Einstein
    2. Albert Michelson
    3. Grimaldi
    4. Thomas Young

    Answer: B

  10. What anatomical structure connects the stomach and the mouth?

    1. Trachea
    2. Spinal column
    3. Hepatic duct
    4. Esophagus

    Answer: D

« Previous || Next »

GED science sample questions page number : 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.