Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

GED Sample Questions ›› Science

GED Sample Questions : Science

  1. The combination of sodium and chlorine to form NaCL is considered a/an ___ bond.

    1. Ionic
    2. Covalent
    3. Hydrogen
    4. Metallic

    Answer: A

  2. Litmus paper that is blue will turn/stay _____ in the presence of a strong base.

    1. Orange
    2. Red
    3. Blue
    4. Green

    Answer: C

  3. Outer shell electrons are known as ______ electrons.

    1. Hybrid
    2. Valence
    3. Vector
    4. Transitional

    Answer: B

  4. Forces can be indicated on graph paper by the use of _____.

    1. Empirical rules
    2. Interaction coefficients
    3. Variables
    4. Vectors

    Answer: D

  5. P1V1 = P2V2 represents:

    1. Archimedes’ principle
    2. Charles’ law
    3. Boyle’s law
    4. Anderson’s principle

    Answer: C

  6. Which of the following is not considered a primary color of light?

    1. Green
    2. Blue
    3. Red
    4. Yellow

    Answer: D

  7. The unit of charge is called the _____.

    1. Newton
    2. Coulomb
    3. Joule
    4. Watt

    Answer: B

  8. A/An ______ is a device specifically designed to measure current.

    1. Ammeter
    2. Cyclotron
    3. Resistor
    4. Capacitor

    Answer: A

  9. The two bones found in the area between the knee and ankle in humans are known as:

    1. Femur and Tibia
    2. Fibula and Tibia
    3. Ulna and Tibia
    4. Radius and Tibia

    Answer: B

  10. _____ is the current flow of one coulomb per second.

    1. Ampere
    2. Joule
    3. Watt
    4. Kilowatt

    Answer: A

« Previous || Next »

GED science sample questions page number : 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.