Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

GED Sample Questions ›› Mathematics

GED Sample Questions : Mathematics

  1. If 10% of a town's population of 10,000 people moved away, how many people remained in the town?

    1. 100
    2. 900
    3. 1000
    4. 9000
    5. 9900

    Answer: D

  2. A part-time job pays $6.75 per hour.Which of the following expressions best represents an employee's total earnings if the employee works 2 hours on Monday, 3 hours on Tuesday, 4 hours on Wednesday, 5 hours on Thursday, and 6 hours on Friday?

    1. 2+3+4+5+6
    2. 10 + 6.75
    3. 10(6.75)
    4. 20 + 6.75
    5. 20(6.75)

    Answer: E

  3. Which quantity is not equal to 75(32 + 88)?

    1. 75 32 + 75 88
    2. (75 32) + 88
    3. 75(88 + 32)
    4. (88 + 32) 75
    5. 88 75 + 32 75

    Answer: B

  4. The equation of the line passing through the points (2, 2) and (3, 3) is

    1. x + y = 5
    2. x y = 5
    3. y x = 5
    4. y = x
    5. y = x

    Answer: E

  5. A painter mixes gallons of paint in a large cylindrical bucket so that there will be no difference in color among individual gallons

    If one gallon of paint has a volume of approximately 8000 cm3, what is the maximum number of whole gallons of paint that can be poured into the bucket?

    1. 3
    2. 7
    3. 9
    4. 11
    5. 37

    Answer: C

  6. A surveyor made the measurements shown in the diagram below.

    What is the measure, in feet, of AB, the straight-line distance across the stream?

    1. 50
    2. 75
    3. 80
    4. 100
    5. 150

    Answer: D

  7. Shane is working with a spreadsheet on his computer.The spreadsheet will calculate the cost of the wood trim around rectangular windows based on the dimensions of the window and the price of the wood.The following entries have been made.

    Shane wants to enter a formula in the last column so that the spreadsheet will calculate the final cost of the job.Which of the following formulas should he enter?

    1. A7 x B7 x C7
    2. (2 x A7 + 2 x B7) x C7
    3. A7 + B7 + C7
    4. (A7 + B7) x C7
    5. A7 x B7 + C7

    Answer: B

  8. Last month, the balance in Tisha's checkbook was $1219.17.Since then she has deposited her latest paycheck of $2425.66 and written checks for $850.00 (rent), $235.89 (car payment), and $418.37 (credit card payment).

    What is the current balance in Tisha's checking account?

    1. $921.40
    2. $2140.57
    3. $3215.27
    4. $3929.92
    5. $5149.09

    Answer: B

Previous

GED Mathematics sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-98
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.