Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

GED Sample Questions ›› Mathematics

GED Sample Questions : Mathematics

  1. If .2t = 2.2 - .6s and .5s = .2t + 1.1, then s =
    1. 1
    2. 3
    3. 10
    4. 11
    5. 30

    Answer: B

  2. Five years ago, Beth's age was three times that of Amy.Ten years ago, Beth's age was one half that of Chelsea.If C repre- sents Chelsea's current age, which of the following represents Amy's current age?
    1. c/6 + 5
    2. 2c
    3. (c-10)/3
    4. 3c-5
    5. 5c/3 - 10

    Answer: A

  3. A portion of $7200 is invested at a 4% annual return, while the remainder is invested at a 5% annual return.If the annual income from both portions is the same, what is the total income from the two investments?
    1. $160
    2. $320
    3. $400
    4. $720
    5. $1,600

    Answer: B

  4. An empty swimming pool can be filled to capacity through an inlet pipe in 3 hours, and it can be completely drained by a drainpipe in 6 hours.If both pipes are fully open at the same time, in how many hours will the empty pool be filled to capacity?
    1. 4
    2. 4.5
    3. 5
    4. 5.5
    5. 6

    Answer: E

  5. If r = (3p + q)/2 and s = p - q, for which of the following values of p would r2 = s2?
    1. 1q/5
    2. 10 - 3q/2
    3. q - 1
    4. 3q
    5. 9q/2 - 9

    Answer: A

  6. At 10 a.m.two trains started traveling toward each other from stations 287 miles apart.They passed each other at 1:30 p.m. the same day.If the average speed of the faster train exceeded the average speed of the slower train by 6 miles per hour, which of the following represents the speed of the faster train, in miles per hour?
    1. 38
    2. 40
    3. 44
    4. 48
    5. 50

    Answer: C

  7. On the xy-coordinate plane, points A and B both lie on the circumference of a circle whose center is O, and the length of AB equals the circle's diameter.If the (x,y) coordinates of O are (2,1) and the (x,y) coordinates of B are (4,6), what are the (x,y) coordinates of A?
    1. (3, 3/2)
    2. (1, 2/2)
    3. (0, -4)
    4. (2/2, 1)
    5. (-1, -2/2)

    Answer: C

  8. If a rectangle's length and width are both doubled, by what percent is the rectangle's area increased?
    1. 50
    2. 100
    3. 200
    4. 300
    5. 400

    Answer: D

  9. A rectangular tank 10" by 8" by 4" is filled with water.If all of the water is to be transferred to cube-shaped tanks, each one 3 inches on a side, how many of these smaller tanks are needed?
    1. 9
    2. 12
    3. 16
    4. 21
    5. 39

    Answer: B

  10. Point Q lies at the center of the square base (ABCD) of the pyramid pictured above.The pyramid's height (PQ) measures exactly one half the length of each edge of its base, and point E lies exactly halfway between C and D along one edge of the base.What is the ratio of the surface area of any of the pyramid's four triangular faces to the surface area of the shaded triangle?
    1. 3 :√2
    2. √5:1
    3. 4√3:3
    4. 2√2:1
    5. 8:√5

    Answer: D

« Previous || Next »

GED Mathematics sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-98
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.