Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

GED Sample Questions ›› Mathematics

GED Sample Questions : Mathematics

  1. (1/4)3 + (3/4)3 + 3(1/4)(3/4)(1/4 + 3/4) =?
    1. 1/64
    2. 27/64
    3. 49/64
    4. 0
    5. 1

    Answer: E

  2. If the area of two circles are in the ratio 169 : 196 then the ratio of their radii is
    1. 10 : 11
    2. 11 : 12
    3. 12 : 13
    4. 13 : 14
    5. None of the above

    Answer: D

  3. A semi-circle is surmounted on the side of a square.The ratio of the area of the semi-circle to the area of the square is
    1. 1 : 2
    2. 2 : p
    3. p : 8
    4. 8 : p
    5. None of the above

    Answer: C

  4. Which of the following is the greatest ?
    1. 40% of 30
    2. 3/5 of 25
    3. 6.5% of 200
    4. Five more than the square of 3
    5. 1/2-4

    Answer: E

  5. Two identical taps fill 2/5 of a tank in 20 minutes.When one of the taps goes dry in how many minutes will the remaining one tap fill the rest of the tank ?
    1. 5 minutes
    2. 10 minutes
    3. 15 minutes
    4. 20 minutes
    5. None of the above

    Answer: C

  6. If the value of XYZ Company stock drops from $25 per share to $21 per share, what is the percent of the decrease?
    1. 4
    2. 8
    3. 12
    4. 16
    5. 20

    Answer: D

  7. If a building b feet high casts a shadow f feet long, then, at the same time of day, a tree t feet high will cast a shadow how many feet long?
    1. ft/b
    2. fb/t
    3. b/ft
    4. tb/f
    5. t/fb

    Answer: A

  8. If x, y, and z are consecutive negative integers, and if x › y › z, which of the following must be a positive odd integer?
    1. xyz
    2. (x - y) (y - z)
    3. x - yz
    4. x(y + z)
    5. x + y + z

    Answer: B

  9. At a certain ice cream parlor, customers can choose among five different ice cream flavors and can choose either a sugar cone or a waffle cone.Considering both ice cream flavor and cone type, how many distinct triple-scoop cones with three different ice cream flavors are available?
    1. 12
    2. 16
    3. 20
    4. 24
    5. 30

    Answer: C

  10. What is the greatest value of a positive integer n such that 3n is a factor of 1815?
    1. 15
    2. 18
    3. 30
    4. 33
    5. 45

    Answer: C

« Previous || Next »

GED Mathematics sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-98
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.