Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Driving Test Sample Questions

These driving test sample questions allow you to test your understanding of the source material; the Highway Code, Know Your Traffic Signs and the Essential Skills series of books. Test questions cover a variety of topics relating to road safety.

When you apply for a driving license or permit, Related field officer requires to administer an examination. This examination asks questions about road signs, traffic laws and other information you need to know to drive in your state.

You can test your knowledge with driving test sample knowledge test. This sample test is provided to show you the type of questions asked on the knowledge test and to demonstrate how the test is conducted in the field office.

  1. Where should you position your hands on the steering wheel?

    1. Left hand at 11 o'clock and right hand at 1 o'clock.
    2. Left hand at 9 o'clock and right hand at 3 o'clock.
    3. Left hand at 10 o'clock and right hand at 2 o'clock.
    4. B. and C. are both correct.

    Answer: D

  2. As you are driving, you should:

    1. Keep to the right-hand side of the lane.
    2. Keep to the left-hand side of the lane.
    3. Keep to the center of the lane.
    4. It depends on which lane you are in and the hazards that are around you.

    Answer: D

  3. When can you make a left turn at a red light?

    1. Never.
    2. When turning from a one-way street onto another one-way street.
    3. When turning from a two-way street onto a one-way street.
    4. B. and C. are correct.

    Answer: B

  4. When changing lanes you should:

    1. Signal and then proceed.
    2. Check your mirrors and your blind spot and then proceed.
    3. Check your mirrors, signal, check your blind spot and then proceed.
    4. Check your mirrors, signal and then proceed.

    Answer: C

  5. A two-way left turn lane in the center of the road means:

    1. You can turn left or right from this lane.
    2. You can pass other cars in this lane.
    3. Cars traveling in both directions can turn left from this lane.
    4. You can park in this lane.

    Answer: C

  6. A flashing red light means:

    1. Stop, and wait for the light to turn green.
    2. Stop, and proceed when it is safe to do so
    3. Slow down to check for oncoming traffic and proceed when it is safe.
    4. The flashing red light simply indicates an uncontrolled intersection.

    Answer: B

  7. A flashing green light means:

    1. This is a pedestrian-controlled traffic light.
    2. You can continue through the intersection as long as it's clear.
    3. This light simply warns you that you are entering an intersection.
    4. A. and B. are correct

    Answer: D

  8. A light with a steady green arrow pointing either left or right means:

    1. You may turn in the direction of the arrow if the intersection is clear.
    2. You must check for oncoming traffic before turning in the direction of the arrow.
    3. Stop and proceed in the direction of the arrow with caution.
    4. Drive straight through the intersection.

    Answer: A

  9. A light with a steady red cross above a lane of traffic means:

    1. Proceed with caution
    2. Begin moving out of this lane and into a lane with a steady green arrow.
    3. You cannot drive in this lane.
    4. Bus lane only.

    Answer: C

  10. A large diamond painted on the road in a particular lane means:

    1. Bus lane only.
    2. You cannot drive in this lane.
    3. Reserved for buses and High Occupancy Vehicles (HOVs).
    4. Crosswalk.

    Answer: C

Next »

Driving Test sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.