Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Driving Test Sample Questions

  1. Driving more slowly than surrounding traffic is:

    1. A good idea if the weather is bad.
    2. Often a hazard since other drivers may become frustrated and try to pass you.
    3. Appropriate if you don't know the speed limit.
    4. Always appropriate if other people are speeding.

    Answer: B

  2. You should never coast in neutral or with the clutch in because:

    1. You need to be in gear to safely control your vehicle.
    2. It is illegal.
    3. You can't stop the car while in neutral.
    4. A. and B. are correct.

    Answer: D

  3. What is the best way to prevent your vehicle from moving slightly from side to side while driving?

    1. Keep your eyes on the road directly in front of you.
    2. Look continuously from side to side.
    3. Look well ahead in the direction you want to go.
    4. Look at the cars around you to make sure you are not drifting towards them.

    Answer: C

  4. Tailgating is dangerous because:

    1. The vehicle in front can block your view of hazards ahead.
    2. If the vehicle in front of you stops, you may not have time to stop safely.
    3. You may have difficulty tailgating and talking on your cell phone at the same time.
    4. A. and B. are correct.

    Answer: D

  5. In order to stay awake while driving on a long trip, you can:

    1. Sing or talk to yourself.
    2. Take a nap at a rest stop.
    3. Eat moderately.
    4. All of the above.

    Answer: D

  6. If you encounter another driver who is behaving aggressively, you should:

    1. Keep the doors and windows locked.
    2. Avoid eye contact.
    3. Give that driver the right-of-way.
    4. All of the above.

    Answer: D

  7. When driving at night, it is a good idea to:

    1. Avoid busy streets.
    2. Use your highbeams.
    3. Glance to the right edge of the road to avoid glare from oncoming lights.
    4. All of the above.

    Answer: C

  8. What class of licence must you already hold to apply for a commercial driverís licence?

    1. Class 6.
    2. Class 5
    3. Class10.
    4. You do not need to hold a previous licence.

    Answer: B

  9. If someone is tailgating you, you should:

    1. Slow down slightly to increase the space in front of your car, allowing you extra space to stop more gradually if you need to.
    2. Move into another lane.
    3. Pull over to let the tailgater pass.
    4. Any of the above.

    Answer: D

  10. On a multi-lane road, the right lane is often the safest because:

    1. It is less likely that someone will tailgate you.
    2. It keeps you away from oncoming traffic.
    3. You get a better view of traffic from the right lane.
    4. A. and B. are correct.

    Answer: D

« Previous || Next »

Driving Test sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.