Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Driving Test Sample Questions

  1. When driving in ideal conditions, how far should your car be from the car in front of you?

    1. 2 seconds behind.
    2. 3 seconds behind.
    3. 4 seconds behind.
    4. In ideal conditions, it doesn’t matter.

    Answer: A

  2. Distances between cities are always shown in:

    1. Miles.
    2. Kilometres.
    3. Hours, or the amount of time it will take to get there.
    4. Metres.

    Answer: B

  3. When entering a freeway you should always:

    1. Slow down and proceed when it is safe.
    2. Stop and make sure there is no traffic approaching.
    3. Accelerate to the same speed as the freeway traffic and merge smoothly.
    4. Go as fast as you can and swing abruptly into traffic.

    Answer: C

  4. What is the minimum following distance you should leave between your vehicle and a motorcycle in front of you?

    1. 2 seconds.
    2. 3 seconds.
    3. 4 seconds.
    4. 5 seconds.

    Answer: B

  5. When you are on the freeway and you are approaching a freeway entrance where cars are attempting to merge, you should:

    1. Ignore them.
    2. Move into the lane on your left if you can.
    3. Slow down or speed up slightly to let them in.
    4. B. and C. are correct.

    Answer: D

  6. If your car breaks down on the freeway, you should:

    1. Pull over to the far right and walk to the next exit.
    2. Put on your emergency flashers, pull over to the far right and walk to the next exit.
    3. Signal, pull over to the far right, stay with your vehicle and raise the hood.
    4. Stop wherever you are and go for help.

    Answer: C

  7. When sharing the road with a motorcycle:

    1. You have plenty of room to drive beside it in the same lane.
    2. You should stay well behind it and pass just as you would with another car.
    3. You can drive close behind it.
    4. A. and C. are correct.

    Answer: B

  8. It is important to stay well behind large trucks and buses, and out of their blind spots because:

    1. You may not be visible to the driver if you follow too closely.
    2. You will not be able to see very well if you follow too closely.
    3. You could get crushed between one of these vehicles and the curb if they are turning at an intersection.
    4. All of the above.

    Answer: D

  9. When driving at night with your highbeams on, how close are you allowed to be to another car before you dim your headlights?

    1. 50 metres.
    2. 100 metres.
    3. 150 metres
    4. 200 metres.

    Answer: C

  10. During which times are you required to use your headlights?

    1. All the time.
    2. Between 30 minutes after sunset and 30 minutes before sunrise.
    3. Whenever you cannot see 150 metres ahead.
    4. B. and C. are correct.

    Answer: B

« Previous || Next »

Driving Test sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.