Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Driving Test Sample Questions

  1. It is against the law to follow an emergency vehicle more closely than:

    1. 50 metres.
    2. 100 metres.
    3. 150 metres.
    4. 200 metres.

    Answer: C

  2. When backing up you should:

    1. Do a 360-degree vision check before you begin.
    2. Turn your body to look out the rear window.
    3. Be especially careful when backing out of a driveway.
    4. All of the above.

    Answer: D

  3. A black sign depicting a white arrow that curves to the left means:

    1. The road curves to the left ahead.
    2. Cars in this lane must turn left.
    3. Left turns are prohibited.
    4. Parking is to the left.

    Answer: B

  4. When arriving at an uncontrolled intersection or four-way-stop at the same time as another car, which car should proceed first?

    1. The car farthest to the right.
    2. The car farthest to the left.
    3. Whichever car is fastest.
    4. The car with the meanest-looking driver.

    Answer: A

  5. If you are turning left at an uncontrolled intersection or four-way-stop you should:

    1. Proceed immediately - you have the right of way.
    2. Yield to approaching cars.
    3. Keep going straight - left turns are prohibited at these intersections.
    4. Wait for another driver to flag you through.

    Answer: B

  6. At uncontrolled intersections you should always:

    1. Come to a complete stop, make sure it is safe and proceed with caution.
    2. Slow down, make sure it is safe and proceed with caution.
    3. Stop well before the intersection and inch out slowly; only proceed when no cars are approaching.
    4. Speed right on through.

    Answer: B

  7. If a vehicle ahead of you is stopped at a crosswalk on a multi-lane road you should:

    1. Pass the vehicle on the right only.
    2. Pass the vehicle on the left only.
    3. Stop before passing this vehicle and make sure there are no pedestrians in the crosswalk.
    4. Honk to encourage the vehicle’s driver to get going.

    Answer: C

  8. When should you slow down to 30 km/h near a playground?

    1. As soon as you notice that you are near a playground.
    2. When you see the playground sign.
    3. When you see the playground sign accompanied by a 30 km/h speed limit.
    4. During daylight hours when you see the playground sign accompanied by a 30 km/h speed limit.

    Answer: D

  9. A sign indicating that school children may be present and that is accompanied by a 30 km/h speed limit means you must slow down to 30 km/h at which times?

    1. All the time.
    2. During daylight hours.
    3. Between 8 AM and 5 PM on school days.
    4. Between 8 AM and 5 PM Monday to Friday.

    Answer: C

  10. Why is it necessary to shoulder-check when changing lanes?

    1. Just to be extra-cautious.
    2. No matter how you adjust your mirrors, you will always have blind spots.
    3. It stretches out your neck while driving.
    4. It gives you an excuse to check out the people in the next car.

    Answer: B

« Previous || Next »

Driving Test sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.