Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Driving Test Sample Questions

  1. Based on the situation you see here, how would you respond as your car approaches the intersection?

    1. Prepare to stop if necessary -- the light may change soon.
    2. Keep driving at the same pace -- the light should be green for a long time.
    3. Slow down almost to a stop and proceed if the light is still green.
    4. Stop at the intersection before proceeding.

    Answer: A

  2. Who has the right of way?

    1. The motorist when the bike lane line becomes broken.
    2. The cyclist throughout.
    3. The motorist, in the intersection.
    4. The motorist, because cyclists shouldn't be on the road.

    Answer: B

  3. If each of these vehicles arrives at the four-way stop at the same time, who has the right of way?

    1. Car A.
    2. Car B.
    3. Car C.
    4. All of them. Drivers should use eye contact and hand signals to indicate who will go first.

    Answer: C

  4. A school bus is stopped at the side of the road with it's lights flashing. In this situation:

    1. Car A can pass in the oncoming lane when it is clear.
    2. Car B can continue driving as usual.
    3. Both Cars A and B must stop until the bus moves on.
    4. A and B are correct.

    Answer: C

  5. When pulling away from the curb, you should:

    1. Shoulder check, then pull out when safe.
    2. Check your rear-view mirror, then pull out when safe.
    3. Signal, shoulder check, then pull out when safe.
    4. Signal, check your rear-view mirror, then pull out when safe.

    Answer: D

  6. When do emergency vehicles with flashing lights and sirens have the right of way?

    1. In intersections.
    2. While driving on the righ side of the road.
    3. In all circumstances.
    4. While on your side of a divided median.

    Answer: C

  7. When approached by an emergency vehicle with flashing lights and siren in operation, what should you do?

    1. Ensure that you stay at least 150 metres ahead of the emergency vehicle.
    2. Stop wherever you are.
    3. Turn up the volume on the stereo.
    4. Pull over to the curb and stop.

    Answer: D

  8. When approached by an emergency vehicle with flashing lights and siren in operation, under what circumstances is it OK not to stop?

    1. When on the opposite side of a divided highway median.
    2. There's room for the emergency vehicle to pass you.
    3. When your emergency is more important than theirs.
    4. When you are able to stay ahead of the emergency vehicle.

    Answer: A

  9. If you are going into a curve too quickly, you should:

    1. Slam on your brakes.
    2. Pump the brakes, gradually slowing down until you can stop.
    3. Pull the emergency brake and steer into the curve.
    4. Ease off the accelerator, then speed up slightly as you regain traction.

    Answer: D

  10. How far back are you required to stop from railroad tracks?

    1. 6 metres from the nearest rail.
    2. 5 metres from the nearest rail.
    3. 10 metres from the nearest rail.
    4. 3 metres from the nearest rail.

    Answer: B

« Previous

Driving Test sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.