Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Driving Test Sample Questions

  1. When driving behind a slow-moving truck going up a hill you should:

    1. Check for approaching cars and pass in the oncoming lane when it is safe.
    2. Pass on the shoulder of the road.
    3. Honk so that the driver knows you are there and can pull over for you.
    4. Be patient and try to let your road rage subside

    Answer: D

  2. When approaching a stop sign where there is no stop line, sidewalk or crosswalk you should:

    1. Stop 3 metres back from the intersection and inch up slowly.
    2. Slow down and proceed with caution.
    3. Stop just before you enter the intersection.
    4. Stop only if pedestrians are waiting to cross.

    Answer: B

  3. When approaching a railway crossing you should:

    1. Watch for warning lights that indicate an approaching train.
    2. Watch for motorcycle riders and cyclists who may slip on the wet tracks.
    3. Realize that trains always have the right of way.
    4. All of the above.

    Answer: D

  4. How far away from a fire hydrant are you required to park?

    1. 10 metres.
    2. 6 metres.
    3. 5 metres.
    4. 3 metres.

    Answer: C

  5. How far away from a stop sign, traffic control signal or crosswalk are you required to park?

    1. 10 metres.
    2. 6 metres.
    3. 5 metres.
    4. 3 metres.

    Answer: B

  6. It is illegal to park:

    1. On a sidewalk.
    2. On a bridge or in a tunnel.
    3. In a bicycle lane.
    4. All of the above.

    Answer: D

  7. When parallel parking, you must be within how many centimeters from the curb?

    1. 50 cm.
    2. 30 cm.
    3. 5 cm.
    4. It doesn't matter.

    Answer: B

  8. When is it a good idea to use hand signals in addition to a turn signal?

    1. When changing lanes.
    2. When turning a corner.
    3. When pulling out from a line of parked vehicles.
    4. When stopping.

    Answer: C

  9. When should you use your carís signals?

    1. When changing lanes.
    2. When turning a corner.
    3. When pulling out from a line of parked vehicles.
    4. All of the above.

    Answer: D

  10. A sign depicting a green circle with a straight arrow pointing upwards inside it means:

    1. Straight road ahead.
    2. One lane ahead.
    3. No turns - through only.
    4. A. and C. are correct.

    Answer: C

« Previous || Next »

Driving Test sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.