Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

DMV Sample Questions » DMV Motorcycle Driver Sample Questions

Motorcycle Driver (Class M License) Sample Questions

  1. Upshifting or downshifting in a curve:
    1. Should only be done if it can be done smoothly.
    2. Is better than shifting before the curve.
    3. Is the best way to control your speed.

    Answer :A

  2. To avoid confusing other drivers you should:
    1. Increase the following distance between your motorcycle and the vehicle in front of you if you are being tailgated.
    2. Make sure your turn signal turns off after you finish a turn.
    3. Use your horn only in emergency situations.

    Answer :B

  3. _________ is a major factor in accidents caused by motorcycles.
    1. Following too closely
    2. Lane sharing
    3. Not being seen by other drivers

    Answer :A

  4. If your motorcycle starts to wander back and forth while riding over metal bridge gratings you should:
    1. Downshift immediately to a lower gear to improve traction.
    2. Proceed in a zig-zag pattern until you cross the bridge.
    3. Relax, stay on course and ride straight across.

    Answer :C

  5. If you must carry a load it should be:
    1. Either over or in front of the rear axle.
    2. Carried on the gas tank in front of the driver.
    3. Piled up against a sissy bar or frame on the back of the seat.

    Answer :A

  6. Highway pegs:
    1. Are a good idea, especially on long trips.
    2. Are standard equipment on all motorcycles.
    3. Can increase the time it takes to reach the foot brake in an emergency.

    Answer :C

  7. What is the best way to stay out of trouble while riding a motorcycle?
    1. To see it coming by looking well ahead.
    2. By avoiding high density traffic areas.
    3. By increasing the following distance between your motorcycle and the vehicle in front of you.

    Answer :A

  8. A motorcycle rider has an advantage over an automobile driver when passing parked vehicles because:
    1. A motorcycle can accelerate faster than a car.
    2. A motorcycle rider can avoid the problems of opening doors and people stepping out from between vehicles by driving in the left part of the lane.
    3. Motorcycles have a shorter stopping distance.

    Answer :B

  9. Brightly colored, reflective helmets and clothing:
    1. Should only be worn while riding at night.
    2. Can make motorcycle riders easier to see.
    3. Do not increase a motorcycle riders safety.

    Answer :B

  10. To execute a turn safely a motorcycle rider should always:
    1. Lean the motorcycle in the direction of the curve or turn.
    2. Slow down in the turn.
    3. Turn using the handle bars only.

    Answer :A

« Previous
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.