Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

CCNA Sample Questions

640-801


CCNA means Cisco Certified Network Associate. As the name indicates, CCNA is a certification developed by the Cisco Systems in order to authenticate a network associates abilities to execute and validate the connections to remote sites in local area network LAN and WAN. The CCNA certification also validates computer networking abilities of configuring, operating, installing and troubleshooting medium sized networks (LAN and WAN). For earning your CCNA certification you need to appear for the CCNA exam #640-802. Following are some sample questions based on Internetworking with Remote Access Service.

  1. Which of the following services allows a client computer to communicate over a low speed dial-up telephone line to a server as if they were both on the same local area network (LAN)?

    1. Remote Access Control
    2. Remote Access Service
    3. Both A and B
    4. Neither A nor B

    Answer :B

  2. _________ uses the local computer (the one you are using) as a dumb terminal for the remote computer (the one to which you are attaching)?
    1. Remote Control
    2. Remote Access
    3. Server
    4. Client

    Answer :A

  3. Select the correct statements from the following options.
    1. Remote control attaches the local computer to the remote computer as a local area network (LAN) client
    2. In Remote Access all the computer operations take place on the local computer
    3. World Wide Web (www) is implemented with the remote access paradigm and not the remote control paradigm.
    4. All of the above

    Answer :D

  4. Remote Access Service (RAS) is capable of hosting any computer running which of the following operating systems?
    1. Serial Line Internet Protocol (SLIP) and Point-to-Point (PPP) based TCP/IP clients.
    2. LAN Manager
    3. Windows for Workgroups
    4. All of the above

    Answer :D

  5. RAS (Remote Access Service) supports wide area network (WAN) connections over which of the following media?
    1. Named pipes
    2. NetBEUI
    3. TCP/IP
    4. Public switched telephone network (PSTN)/regular modems

    Answer :D

  6. Which of the following is a Windows NT interprocess communication mechanism that is also supported by the remote access service (RAS)?
    1. Remote Procedure Calls (RPC)
    2. Leased line frame relay
    3. Integrated services digital network
    4. TCP/IP

    Answer :A

  7. Which protocol allows the secure tunneling of encrypted data directly between any computers attached to a TCP/IP network?
    1. Serial Line Internet Protocol (SLIP)
    2. Point-to-Point protocol (PPP)
    3. Point-to-Point Tunneling Protocol
    4. User Datagram Protocol (UDP)

    Answer :C

  8. Choose the correct sequence of actions for installing remote access service on your computer.
    1. Find an available COM Port
    2. Add and configure the network components of Windows NT Workstation
    3. Install the remote access client
    4. Configure and install Dial-Up networking in a given situation 3->2->4->1 2->3->1->4 1->2->3->4 4->3->2->1

    Answer :C

  9. Name the Internet Protocol specially adapted to full-duplex low-speed serial transmissions? This protocol was first developed to connect UNIX computers over low-speed telephone lines and later became the standard for dial-up access to the Internet before the World Wide Web (www). It can transmit only TCP/IP packets.
    1. Point-to-Point Tunneling Protocol
    2. Serial Line Internet Protocol (SLIP)
    3. Point-to-Point protocol (PPP)
    4. User Datagram Protocol (UDP)

    Answer :B

  10. _________ Functions as an IP and IPX router for clients attached through the PPP protocol, giving them full access to attached network resources, including interprocess communication interfaces like windows sockets, remote procedure calls as well as named pipes?
    1. Remote Control
    2. Router
    3. Remote access service
    4. None of the above

    Answer :C

« Previous || Next »

CCNA Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.