Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

CCNA Sample Questions

640-801


Cisco Certified Network Associate (CCNA) is a certification course developed by the Cisco Systems to certify an individuals' ability of implementing and verifying the remote network connections in medium sized networks such as LAN and WAN. The certification course covers the topics like use of routers and routing protocols (frame relay, RIP, EIGRP, etc), access control lists and Ethernet, study and design of LAN and WAN and so on. For achieving CCNA certification you need to pass CCNA exam #640-802. Here are some sample questions based on Workgroups, Domains and Network Browsing concepts of networking.

  1. Windows NT local area networks (LAN) can be organized into ________ as they are small and do not need centralized network control or centralized data storage?

    1. Workgroups
    2. Workstations
    3. Domains
    4. None of the above

    Answer :A

  2. In workgroup type of organization, the users of each workstation select and mange the resources on that workstation, and are made available to other computers on the network. What does this type of network called as?
    1. Server based network
    2. Client server network
    3. Peer-to-peer network
    4. None of the above

    Answer :C

  3. Which of the following statements are correct with respect to the four types of domain controllers?
    1. One and only one server in the domain must be primary domain controller for that respective domain
    2. The primary domain controller maintains a database that contains the user and group account information and the account and security policies
    3. The backup domain controller maintains a copy of the primary domain controller's database
    4. All of the above

    Answer :D

  4. You must designate a server as a primary or backup when you install Windows NT Server on the computer. If you designate a server to be a backup domain controller, you can later promote it to primary domain controller. But, if you do not designate a server to be a primary domain controller, you cannot convert the server to a primary or backup domain controller later. What action will you have to take in such condition?
    1. Re-install the operating system
    2. Convert the primary domain controller to backup domain controller
    3. Reload the database
    4. All of the above

    Answer :A

  5. What is the name of the entity that listens for announcements from computers and adds the computers and their shared resources to the browse list?
    1. Backup browser
    2. Potential browser
    3. Master browser
    4. Network browser

    Answer :C

  6. Who receives a copy of the brose list from the master browser and supplies the browse list to the computers requesting the list and in case if it cannot find the master browser, it forces browser elections on the network?
    1. Master browser
    2. Potential browser
    3. Backup browser
    4. Network browsers

    Answer :C

  7. Which type of browser is responsible for maintaining a list of currently available network resources for a workgroup or domain and reducing the amount of traffic on the network by storing a list of network resources in a central location?
    1. Master browser
    2. Potential browser
    3. Backup browser
    4. Network browsers

    Answer :D

  8. Which of the following sequence of browsers is the correct order in which they will be selected as a Master Browser?
    1. Preferred master->Master->Backup browser->Potential browser
    2. Master->Backup browser->Potential browser->Preferred master
    3. Potential browser->Backup browser->Preferred master->Master
    4. Backup browser->Master->Preferred browser->Potential browser

    Answer :A

  9. A client computer, a backup browser, or a preferred master browser can cause an election to occur by broadcasting a special packet over the network. What is the name of this special packet?
    1. Domain announcement
    2. Election packet
    3. Request announcement
    4. Election

    Answer :B

  10. Which of the following systems will win the browser election when the computers have different operating systems and share the same browsing role?
    1. Windows 95
    2. Windows NT workstation
    3. A Windows NT server that is primary domain controller
    4. Windows NT server

    Answer :C

« Previous || Next »

CCNA Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.