Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

CCNA Sample Questions

640-801


CCNA stands for Cisco Certified Network Associate. As the name indicates it is a certification developed by the Cisco Systems for acknowledging personnel in the field of computer networking. Cisco developed CCNA with the aim of recognizing basic competency in installation, operation, configuration, and troubleshooting of medium sized networks. The CCNA exam curriculum covers various topics like study of LAN and WAN design including the OSI model, IP addressing, network security and management, study of routers and routing protocols such as RIP, EIGRP, OSPF and many more. You can obtain CCNA certification by appearing for the certification exam. There are various training courses to help you prepare for the exam. Following are some sample questions based on the Netware connectivity and the various methods to access network resources.
  1. Windows NT servers can function with and complement NetWare servers in the same network. Clients configured for NetWare access can log in to Windows NT servers and can run many NetWare aware applications and utilities. These capabilities are provided by two Windows NT networking components. Name them.

    1. Transport driver Interface (TDI)
    2. NetWare Link (NW Link)
    3. Both A and B
    4. NetWare loadable module (NLM)

    Answer :C

  2. The Windows NT servers provide which type of services to the Netware file servers for workstations that do not have NWLink or CSNW (Client Services for Netware) installed, making the network migrations very easy and connect the clients to file and print services on a Netware server?
    1. Routers
    2. Gateway
    3. Firewall
    4. All of the above

    Answer :B

  3. Making Netware file services visible to Windows NT, clients require two Windows NT components namely NWLink and Client Services for Netware (CNSW). The NWLink is the TDI (Transport driver Interface) compliant implementation of which transport protocol for Windows NT?
    1. TCP/IP
    2. UDP
    3. RIP
    4. IPX/SPX

    Answer :D

  4. Name the Windows NT component, which serves as the NetWare redirector for Windows NT that generates NetWare protocol request for file and print services?
    1. NWLink
    2. CSNW (Client Services for Netware)
    3. IPX/SPX
    4. NetWare gateway

    Answer :B

  5. Which transport protocol is recommended by Microsoft as the default transport protocol for Windows NT because of its seamless Internet connectivity?
    1. TCP/IP
    2. IPX/SPX
    3. RIP
    4. UDP

    Answer :A

  6. Name the component that the NWLink supports, that are commonly used to communicate with NLMs, which implements the server side of client/server applications running on the NetWare servers?
    1. Routers
    2. Sockets
    3. Gateways
    4. None of the above

    Answer :B

  7. In order to enable the client to use NetWare utilities such as TLIST and END, what component of NT must be present on your NT Workstation?
    1. Gateway Services for NetWare (GSNW)
    2. Client Services for Netware (CSNW)
    3. NetBIOS
    4. NWLink

    Answer :B

  8. You can control all the CNSW (Client Services for Netware) settings through the CNSW control panel. Select which of the following CSNW options you can set through this control panel?
    1. Default tree and context
    2. Print options
    3. Login script options
    4. All of the above

    Answer :D

  9. Suppose you want to change the redirector search order; then which of the following sequence is correct?
    1. Select Microsoft Windows Network and click the Move Up Button
    2. Select the services tab and click the Network access Order Button
    3. Click OK to close the Access Order dialog box. Again, click OK to close the Network Settings dialog box
    4. Right click the Network Neighborhood icon and select Properties 1->2->3->4 4->3->2->1 3->2->1->4 4->2->1->3

    Answer :D

  10. Client Services for Netware (CSNW) implements a Windows NT compatible file system redirector for NetWare servers. This redirector implements which protocol requests for the file and print services?
    1. NetWare Core Protocol (NCP)
    2. Internet Protocol (IP)
    3. IPX/SPX
    4. All of the above

    Answer :A

« Previous || Next »

CCNA Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.