Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

CCNA Sample Questions

640-801


Cisco Certified Network Associate i.e. CCNA is a certification course initiated by the Cisco Systems in computer networking to analyze the proficiency in installation and support of LAN and WAN i.e. medium sized networking environments. To earn your CCNA certification, you are required to undergo the training and pass the Cisco certification exam #640-802. The exam is based on various topics that include design of LAN and WAN, routers and routing protocols which include RIP, EIGRP and OSPF, and many more. Here are some sample questions that cover the topic of TCP/IP protocol and networking components that form a significant part of the Internet protocol suite.

  1. The design of which protocol allows each individual network to be managed separately, so that different organizations that do not wish to give complete network access to each other can still exchange information?
    1. RIP
    2. EIGRP
    3. TCP/IP
    4. UDP

    Answer :C

  2. The first specifications for TCP/IP were circulated as ___________?
    1. Requests for Comments (RFCs)
    2. NetBIOS
    3. NetBEUI
    4. None of the above

    Answer :A

  3. Which layer is responsible for moving information from source to destination where the source and destination computers may be in different computers on different continents, and the data may have to go through several intermediate computers and networks to reach the destination?
    1. Data link layer
    2. Application layer
    3. Internet layer
    4. Network interface layer

    Answer :C

  4. Name the protocol that is used in a local area network (LAN), to determine destination computer's physical hardware address, when the source computer has the destination computer's Internet address?
    1. Internet protocol (IP)
    2. Address Resolution Protocol (ARP)
    3. Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP)
    4. Internet Control Message Protocol (ICMP)

    Answer :B

  5. Which protocol is used instead of reverse address resolution protocol (RARP) in the TCP/IP protocol stack implemented by Microsoft? It is a newer protocol used for obtaining the IP address as well as other TCP/IP information on an IP network.
    1. Internet protocol (IP)
    2. Address Resolution Protocol (ARP)
    3. Internet Control Message Protocol (ICMP)
    4. Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP)

    Answer :D

  6. Which utility tests the connectivity between computers on the Internet and uses the Internet Control Message Protocol (ICMP) echo request and echo reply packets to determine the time duration that the information takes to get to the other computer and come back?
    1. Rlogin
    2. Domain Name Service (DNS)
    3. Windows Internet Name Service (WINS)
    4. Ping

    Answer :D

  7. The subnet mask 255.255.0.0 marks which part of the IP address is the network ID and which part is your station ID. A value of 255 indicates the number is a part of network ID, whereas, a value of 0 indicates your station ID. Now, consider a subnet mask of 255.255.0.0 with an IP address as 198.5.212.50. This means that, your network ID is 198.5.212; then what is your station ID?
    1. 5
    2. 212
    3. 198
    4. 50

    Answer :D

  8. If the first three numbers indicated by the subnet mask, identify your network address, then your computer is a part of which type of network?
    1. Class A
    2. Class B
    3. Class C
    4. Class D

    Answer :C

  9. Programming APIs provide an interface to network services other than a file system interface. Name one such API that provides an interface to TCP/IP, that application programs can use to implement non file system services such as e-mail, remote terminals, audio transmission and World Wide Web browsers?
    1. Sockets
    2. DNS (Domain Name Service)
    3. WINS (Windows Internet Name Service)
    4. None of the above

    Answer :A

  10. 41.When the destination computer is not on the same network as your computer, the message must be forwarded from your network to the destination network. Name the special device or the computer that handles this task of forwarding?
    1. Gateway
    2. Router
    3. Server
    4. All of the above

    Answer :A

« Previous || Next »

CCNA Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.