Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

CCNA Sample Questions

640-801


CCNA is the abbreviation for Cisco Certified Network Associate which provides golden opportunity to people looking out for a career in computer networking. It is a Cisco Academy computer networking program with a syllabus including all the basic fundamentals to prepare you to clear the CCNA certification exams. Here are some questions that cover the Network Environment syllabus which include network component models, network protocols and redirectors.

  1. Which is the most widely used protocol for interconnecting computers? It is also known as the protocol of the global Internet.
    1. HTTP
    2. TCP/IP
    3. UDP
    4. IGRP

    Answer :B

  2. Which are the two types of file system mechanisms that Windows NT is provided with?
    1. Named pipes and mail slots
    2. NetBIOS and named pipes
    3. Both A and B
    4. None of the above

    Answer :A

  3. Which of the following statements are true with respect to Remote Procedure Calls (RPC)?
    1. RPC does not allow the client server portion of the application to exist on the same machine using Local Procedure Calls (LPC)
    2. The RPC runtime component passes data and parameters between local and remote computers
    3. RPC does not allow computer networks to distribute the processing load among a number of computers
    4. All of the above

    Answer :B

  4. Name the redirector components that take request for service from the client machine and redirect it to the most appropriate network service provider.
    1. Multiple Universal Naming Convention Provider (MUP)
    2. Multi-Provider Router (MPR)
    3. Workstation and server components
    4. All of the above

    Answer :B

  5. Network Dynamic Data Exchange (NetDDE) opens data exchange pipes between two applications across the network to allow DDE to operate over a network. Similarly, Microsoft's DDE protocol opens data exchange pipes between applications on the same machine to facilitate what?
    1. Data sharing
    2. Object linking and embedding
    3. File sharing
    4. Print sharing

    Answer :A and B

  6. What is the name of the process that is used to link Windows NT software components together in order to control the way they communicate?
    1. Sharing
    2. Printing
    3. Redirecting
    4. Binding

    Answer :D

  7. Which of the following statements are true?
    1. You can increase the performance of the system and decrease the possibility for error, if you disable any protocol bindings that you will not use
    2. File and print sharing between Windows NT computers is achieved through the MUP and MRP
    3. After a workstation is installed on the network there is no need to change the configurations to attach the computer to a new or changed domain
    4. None of the above

    Answer :A

  8. Components communicate through interfaces known as ______________? Also __________ translates the data from a format that the sending component understands to a format that the receiving component understands. Name the interface.
    1. Bindings
    2. Redirectors
    3. Boundary layers
    4. Protocols

    Answer :C

  9. Which OSI layer ensures that the packets are delivered in sequence, without errors and with no loss of data and duplication? The layer is also responsible for the division of large messages into packets and again reassembling them to messages before sending them to the destination machine.
    1. Application layer
    2. Network layer
    3. Transport layer
    4. Physical layer

    Answer :C

  10. 31.Which of the following programming interfaces are supported by Windows NT?
    1. NetBIOS and Remote Procedure Calls (RPC)
    2. Windows Sockets and Network Dynamic Data Exchange (NDDE)
    3. Both A and B
    4. None of the above

    Answer :C

« Previous || Next »

CCNA Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.