Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

CCNA Sample Questions

640-801


CCNA stands for the abbreviation of Cisco Certified Network Associate. It is a second level certification from Cisco that validates network associates capability to implement and verify the connections to remote sites in a WAN. It also assesses the abilities to configure, operate, install and troubleshoot networks of medium size. To get the certificate you need to pass the CCNA exam# 640-802. Here are some best sample CCNA questions to help you prepare for the same.

  1. Which are the two metrics used in the Novell's use of RIP to make routing decisions?
    1. Ticks and hops
    2. Hops and loops
    3. Loops and counts
    4. Counts and hops

    Answer :A

  2. Cisco IOS uses Arpa for which types of encapsulation?
    1. Ethernet 802.3
    2. Ethernet 802.2
    3. Ethernet II
    4. Ethernet SNAP

    Answer :C

  3. Name the encapsulation type used by Cisco on a serial interface?
    1. SDLC
    2. SNAP
    3. HDLC
    4. SAP

    Answer :C

  4. Both the Novell's IPX and Cisco's IOS use different naming conventions for their protocols. For instance, Cisco uses snap for Token-Ring SNAP, Ethernet SNAP, and FDDI_SNAP; sap for Ethernet_802.2, Token-Ring, and Novell's FDDI_802.2. For Ethernet II, Cisco uses arpa. And, the default is Novell-ether for Novell's Ethernet_802.3.15. For which encapsulation types does Cisco make use of "sap"?
    1. Ethernet_802.3
    2. Ethernet_802.2 and FDDI_802.2
    3. Token-Ring
    4. None of the above

    Answer :B & C

  5. IGRP does not halt RIP. It isolates network 10.0.0.0 and 172.68.7.0 and links independent systems 109 and 71 with IGRP. Both can be used at the same time. What do 109 signify in the command "router igrp 109″?
    1. Any network number which the router is attached to
    2. An autonomous system
    3. The network socket number
    4. The allowable length of the routing table

    Answer :B

  6. The "debug IP igrp events" is used to only demonstrate a review of IGRP routing information. To observe only the IGRP updates from a neighbor, you can attach an IP address onto either command. What does "router igrp 71 network 10.0.0.0" and "router igrp 109 network 172.68.7.0" commands carry out?
    1. It loads igrp for networks 109 and 71.
    2. It disables RIP.
    3. It disables all routing protocols.
    4. It isolates networks 10.0.0.0 and 172.68.7.0.

    Answer :D

  7. Internetwork Packet Exchange i.e. IPX is a NetWare network layer 3 protocol. With the help of this protocol you can transfer the data on LANs. State the Netware protocol which is used for providing link-state routing?
    1. RIP
    2. NLSP
    3. NCP
    4. SAP

    Answer :B

  8. NetWare IPX addressing uses a network number and a node number. The earlier default encapsulation on Cisco routers was 802.3. Later on the encapsulation defaulted to 802.2 and 3.11. Then it again defaulted to Novell Ethernet_802.3 and NetWare 3.12. Which of the following options are correct?
    1. The network address is administratively assigned and can be up to 16 hexadecimal digits long
    2. If the MAC address is used as the node address, then IPX does not eliminate the use of ARP
    3. The node address is not always administratively assigned
    4. The node address is usually the MAC address

    Answer :A

  9. If you are a system administrator on a NetWare network and you are running NetWare 4.11 and you cannot communicate with your router, then what is the probable difficulty? Hint: Ethernet 802.3 is used with NetWare versions 2 through 3.11; Ethernet 802.2 is used with NetWare 3.12 and afterward with OSI routing. Also, Ethernet II is used with TCP/IP and DEC net, and Ethernet SNAP is used with TCP/IP and AppleTalk.
    1. Cisco routers only work with NetWare 3.11
    2. NetWare 3.11 defaults to 802.2 encapsulation
    3. NetWare 4.11 defaults to 802.2 encapsulation
    4. NetWare 4.11 defaults to 802.3 encapsulation

    Answer :C

  10. To display routing timers and network information we use "show IP protocol" and to display the routing table with information about all known networks and sub-networks we make use of "show IP route". What is the time interval that the routing updates are broadcast using RIP?
    1. 50
    2. 100
    3. 60
    4. 30

    Answer :D

« Previous || Next »

Next »

CCNA Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.