Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› Sentence Completions

Verbal Section : Sentence Completions

  1. When we are discussing about the origins of the delicious pasta -- -- -- -- -- must be made between juicy and dry pasta. Fresh pasta is bread made of flour and water and exists in most of the cities and cultures and many other continents. Dry pasta came into existence in France and embarks from there to overcome the world.
    1. A difference
    2. Bread
    3. Fresh pasta
    4. Continents
    5. France

    Ans :A

  2. Subhas Chandra Bose, lovingly called as Netaji, was one of the most well-known leaders of Indian independence fight. Though Mahatma Gandhi and Jawaharlal Nehru have gathered much of the -- -- -- -- -- for winning finale of Indian independence struggle, the role of Subash Chandra Bose cannot be avoided.
    1. Winning
    2. Recognition
    3. Winning
    4. Avoided
    5. Struggle

    Ans :B

  3. If you planning to live a bit longer in Malaysia itís -- -- -- -- -- to get a cell sim card for your mobile so that itís simpler to make calls and you can be reached by your friends back home. Phone sim cards are sold almost everywhere.
    1. Simple
    2. Friends
    3. Sim card
    4. Significant
    5. Planning

    Ans :D

  4. As the population of Muslims in Malaysia, wine is rather costly -- -- -- -- -- to other Muslim countries because of the supposed sin taxes. But wine is served in most expediency stores and in different Chinese food joints.
    1. Muslim
    2. Compared
    3. Served
    4. Expediency
    5. Stores

    Ans :B

  5. Taj Mahal is one of the most -- -- -- -- -- monuments in the whole world; it doesnít matter what time of the day or year you visit Taj; it looks beautiful all time. But glancing at Taj on a full moon night when the moon is at its full shine is a period about which you won't be able to remain quiet at all.
    1. Beautiful
    2. Shine
    3. Period
    4. Remain
    5. Monument

    Ans :A

  6. The love tale took a sober turn when, on a -- -- -- -- -- at Burhanpur with her lover, Mumtaz Mahal took her final breath giving delivery to their 12th child. So inconsolable was the monarch that the entire court went into grief for a span of over three years.
    1. Grief
    2. Movement
    3. Span
    4. Entire
    5. Court

    Ans :B

  7. It is been popularly said, that after the achievement of the creation, when Shah Jahan -- -- -- -- -- the beautiful Taj Mahal, he asked his men to cut down the right hand of the master builder named Ustad Isa, so that he may not be able to upright such a grand and striking structure again in his life.
    1. Viewed
    2. Striking
    3. Structure
    4. Grand
    5. Again

    Ans :A

  8. If you finish before time is called, you -- -- -- -- -- check your work on the test only.
    1. May
    2. Ranging
    3. Develop
    4. Through
    5. Sites

    Ans :A

  9. Marigold is a vibrantly colored blossoming plant, -- -- -- -- -- to Europe. It is also universally developed in other parts of the world and is probably to be found in flower beds and backyards. The flowers are used for remedial purposes and are collected in summer.
    1. Inhabitant
    2. Developed
    3. Probably
    4. Flowers
    5. Remedial

    Ans :A

  10. All cactus are known as the succulents, but not all succulents are known as cactus. Simply put, what -- -- -- -- -- cactus from succulents are the part that makes the thorns, and some other individuality definite to fruit formation.
    1. Cactus
    2. Divides
    3. Definite
    4. Thorns
    5. Definite

    Ans :B

‹‹Previous || Next ››

CAT Sample Sentence Completiopns Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.