Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› Sentence Completions

Verbal Section : Sentence Completions

  1. Language can be a little puzzling, but most specialists now a day’s use the word "cacao" to -- -- -- -- -- to the tree or its beans before dispensation, while the expression "chocolate" refers to everything made from the beans.
    1. Refer
    2. Beans
    3. Dispensation
    4. Language
    5. Everything

    Ans :A

  2. It is difficult to visualize that Kashmir, one of the most -- -- -- -- -- places on this planet, occupied by a peaceful masses, can become the bone of disputation between two different countries. There is no disbelief that Kashmir became a "dubious territory" only because arrogant politicians tried to separate the area on the basis of belief.
    1. Planet
    2. Striking
    3. Dubious
    4. Separate
    5. Area

    Ans :B

  3. In the year 1846 an English entrepreneur from California, Mr. P. David a sugar dealer and his associate an avid seeker strayed into the hills as hunting they got missing, while -- -- -- -- -- their path back chanced on the incredible spot.
    1. Finding
    2. Chanced
    3. Spot
    4. Hunting
    5. Path

    Ans :A

  4. The record of Tamil Nadu is exceptionally old and goes back to millions of years back. It is -- -- -- -- -- that the Dravidians of Tamil Nadu were one time a part of the near the beginning Indus Valley colonizers and moved south after the arrival of the Aryans around 1600 BC.
    1. Arrival
    2. Assumed
    3. Beginning
    4. Moved
    5. Around

    Ans :B

  5. Before the arrival of British in India, teaching was measured as a personal affair. Up to 1820, the East India Company did not identify the backing of the teaching amongst the -- -- -- -- -- of India. The ruler of Madras Province, Sir Thomas David, was answerable to start the Board of Public education in 1836, which should be measured as the beginning of the teaching Department.
    1. Amongst
    2. Inhabitants
    3. Beginning
    4. Teaching
    5. Department

    Ans :B

  6. Pre-history of the Punjab since freedom is a tale of suffering and forfeit, It was a disastrous and shocking experience for all the Punjab people, the partition with its rebellions and massacres that -- -- -- -- -- millions of lives.
    1. Partition
    2. Experience
    3. Shattered
    4. Since
    5. People

    Ans :C

  7. Paris, the main city in the whole continental Europe and is also the capital of France, is over 3,000 years old. The -- -- -- -- -- Gallic tribe, the Parisii, gave their forename to the city, but Julius Caesar gave another name known as Lutetia, providentially the name did not stick further.
    1. Antique
    2. Tribe
    3. Rebel
    4. Forename
    5. Stick

    Ans :A

  8. All the inhabitants of the boa family, North America’s green colored anaconda are, pound for pound, the -- -- -- -- -- snake in the entire world. Its cousin, the reticulated known as python, can reach somewhat larger lengths, but the huge girth of the anaconda makes it approximately twice as heavy as Anaconda.
    1. High
    2. Biggest
    3. Makes
    4. Reach
    5. Somewhat

    Ans :B

  9. Green colored Anacondas nourish on big animals for example: deers, capybaras, peccaries and even the wild jaguars. But this does not -- -- -- -- -- that they do not nourish on minor preys. They gulp up sheep, birds, fishes and other water beings.
    1. Signify
    2. Water beings
    3. Light food
    4. Once
    5. Create

    Ans :A

  10. The beautiful ostrich is the world's most attractive and largest bird. They travel African savanna and wilderness. They cannot -- -- -- -- -- high but they can sprint up to 45 miles.
    1. High
    2. Fly
    3. Travel
    4. Attractive
    5. Sprint

    Ans :B

‹‹Previous || Next ››

CAT Sample Sentence Completiopns Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.