Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› Sentence Completions

Verbal Section : Sentence Completions

  1. All women, whether they wish to admit it or not, has an inborn desire to look -- -- -- -- --. Even the staunchest of feminists want to be acknowledged by other women. It goes with no saying that we, as individuals, don’t take pleasure in being not -- -- -- -- -- and we go to any extent to make ourselves more gladly acceptable to others.
    1. Beautiful – Liked
    2. Pleasure – Ourselves
    3. Extent – Women
    4. Individual – Revolt
    5. Glad – Admit

    Ans :A

  2. Toni Morrison, the famous writer was born in Lorain, Ohio, where her parents had shifted to run away from the -------------- of southern racial discrimination. Her families were nomad, share croppers on both sides. Tony Morrison grew up as a black and lived in a black community of Lorain.
    1. Problems
    2. Black society
    3. Grew
    4. Lived
    5. Community

    Ans :A

  3. Jane Austen was the most -- -- -- -- -- English writer, whose intensely amusing, brilliantly structured ironic fiction marks the evolution in English literature from 17th century which is known as neo-classicism to 18th century which is known as romanticism era. Jane Austen was born in the year 1775, 16th December, at the parsonage in the city of Steventon, in Hampshire.
    1. Famous
    2. City
    3. Useless
    4. Helpless
    5. Ironic

    Ans :A

  4. Greek takes pleasure in a -- -- -- -- -- life expectation. Compared to other countries with the highest life expectation Greece comes in at 20 or 21 out of about 195 counted countries.
    1. Freeze
    2. Long
    3. Greece
    4. Pleasure
    5. Life

    Ans :B

  5. Goa, a small closed society situated on the West Coast of India is one of the finest celebration -- -- -- -- -- in the planet. It is popular for its long stretch of shores dotted with shacks; it is a preferred place for the European visitors who gather to Goa especially during the winter season.
    1. Destination
    2. Stretch
    3. Purchase
    4. Planning
    5. Flowers

    Ans :A

  6. Next time if you are planning to gift flowers, it is -- -- -- -- -- to research on the meaning of flowers before you purchase. As an incredible way to personalize your gift, select the flower meaning that is nearby to the meaning you're trying to -- -- -- -- -- and let your beloved ones know that you wish to gift to make them feel special.
    1. Purchase – Trying
    2. Recommended – Express
    3. Nearby – Special
    4. Beloved – Select
    5. Meaning – Trying

    Ans :B

  7. Indira Gandhi rose to rule India and ultimately became the prime minister. She -- -- -- -- -- her life to the development in her country in spite of the overpowering problems and dispute she encountered. Her road to authority and affairs of the state started when she turned thirteen. During the period of British imperialism, a lot of Indian National Congress personnel from Allahabad did not have any idea when or if the British would -- -- -- -- -- them or look for their homes.
    1. Devoted – Capture
    2. Dispute – Idea
    3. Personnel – British
    4. Problems – Revolution
    5. Politics – Homes

    Ans :A

  8. Guinea pigs make superb pets, particularly for children, as they are trouble-free to handle. They are generally -- -- -- -- -- and react well to human company.
    Guinea Pigs are particularly vocal and can make an array of noises. Unusual breeds and individual animals differ in mass, nature and grooming requirements.
    1. Particularly
    2. Individual
    3. Differ
    4. Nature
    5. Sociable

    Ans :E

  9. When you were a teenager, your teachers and parents always -- -- -- -- -- you about how vital and nutritious it is to eat and drink regular common fruits, fruit juice and vegetables. While it may have seemed like an odd job at the time, this guidance was given because these unique plants can help to -- -- -- -- -- your health as well as energy levels.
    1. Reminded – Boost
    2. Common - Fruit
    3. Regular – Unique
    4. Guidance – Teenager
    5. Guidance – Because

    Ans :A

  10. Some of the most significant black grapes health benefits are that they -- -- -- -- -- flavonoids. Grapes are known to have two vital flavonoid compounds. They are known as quercitin and resveratrol.
    1. Compounds
    2. Contain
    3. Known as
    4. Significant
    5. Benefits

    Ans :B

‹‹Previous || Next ››

CAT Sample Sentence Completiopns Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.