Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› Sentence Completions

Verbal Section : Sentence Completions

Every sentence given below has one or may be two blanks; every blank point out that there is something that has been erased. Beneath the sentence are set of words or five options given. Select the particular word or set of words from every blank that perfectly fits the meaning of the sentence as a whole.

  1. Paris, France, is an extraordinarily lucid architectural being. Paris' current buildings have urbanized steadily out of prior methods; mansions and palaces have -- -- -- -- -- by changing into buildings and shops, and most streets port a variety of buildings from -- -- -- -- -- centuries.
    1. Shops Buildings
    2. Survived Different
    3. Changing Streets
    4. Variety Paris
    5. Port Streets

    Ans : B

  2. Red Fort, Delhi is -- -- -- -- -- on the banks of the Yamuna River in the 16th century. The Red Fort also called as Lal Qila was the made by the Mughal monarch King Shah Jahan. This is also -- -- -- -- -- as the shajahan's current capital, Shahjahanabad, and is the seventh popular Muslim city in Delhi.
    1. Situated Called
    2. Monarch Mughal
    3. King Seventh
    4. Muslim Century
    5. Current Popular

    Ans : A

  3. In reply to the rising public interest in the Internet, Microsoft makes an add-on to the operating classification which is also -- -- -- -- -- as web browser.
    1. Report
    2. Helping
    3. Known
    4. Operating
    5. Rising

    Ans :C

  4. You can call them lily or lilies, Species lilies, Asiatic lilies, Species lilies and Trumpet lily. There are different types of lilies found. Lilies are -- -- -- -- -- for their fragrance and beauty. They symbolize peace and freedom.
    1. Found
    2. Types
    3. Peace
    4. Famous
    5. Freedom

    Ans :D

  5. Inhabitants first came to Florida at least 10,000 years ago. The rich range of surroundings in ancient Florida sustained a huge -- -- -- -- -- of animals and plants. The animal population -- -- -- -- of only cattle that we know today.
    1. Number Consists
    2. Ancient Animal
    3. Range Inhabitants
    4. Huge At least
    5. Plants Animals

    Ans :A

  6. Diamonds are considered to be the best friend for women. They enhance their beauty by adding spark on their face.
    1. Enhance
    2. Considered
    3. Blossom
    4. Diamonds
    5. Friend

    Ans :A

  7. The Eskimos are the most extensively -- -- -- -- -- group on the planet still leading a partly indigenous way of life. They live in an -- -- -- -- -- that spans more than 5,700 miles, which includes Greenland, the northern edge of North America, and an area of eastern Siberia.
    1. Live Northern
    2. Isolated Area
    3. Miles Northern
    4. Eastern Greenland
    5. Includes Edge

    Ans :B

  8. On January 11, 1979, many candidates from a lot of countries, which even -- -- -- -- -- the U.SA, China, Japan and the U.K, all these states met in Washington to sign an agreement -- -- -- -- -- to keep the Cold conflict out of the chilly place on Earth that is Antarctica.
    1. States Antarctica
    2. Includes planned
    3. Agreement Earth
    4. Place Chilly
    5. Candidates Japan

    Ans :B

  9. Jasmine flowers are famous in backyards, as pot plant, and for utilization in cut flower preparations. Jasmine is used as flavor for tea, mainly in China, and the UK used jasmine to make ------------- syrup. Necessary oil from jasmine and other plants has many good herbal healing uses. Jasmine flowers are customary hair embellishment ------------ southern UK as well.
    1. Scrumptious Across
    2. Jasmine Flowers
    3. Used Famous
    4. Flavor Herbal
    5. Customary Good

    Ans :A

  10. Most Christians today know That Jesus is the Son of God, and God the Father as two exceptionally distinctive Persons -- -- -- -- -- the Godhead. On the other hand, there has been lot of mystification regarding the Holy Spirit.
    1. Other hand
    2. Inside
    3. Mystification
    4. Regarding
    5. Exceptionally

    Ans :B

‹‹Previous || Next ››

CAT Sample Sentence Completiopns Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.