Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› General Awareness

General Awareness

  1. Which family owns the Hero group of companies?
    1. Munjals
    2. Mansingh
    3. Firodias
    4. Hindujas

    Answer : A

  2. Who led the "Ocean to Sky" expedition that travelled along the Ganga (Ganges) river to its source?
    1. Sir Edmund Hillary
    2. Tenzing Norgay
    3. Chris Bonington
    4. Doug Scott

    Answer : A

  3. Hero Global is a venture promoted by the Munjal group
    1. to market Hero Honda two wheelers in the overseas market.
    2. to sell Hero bicycles in the overseas market.
    3. to build a automobile design lab of international repute.
    4. to set up company owned dealer network in India.

    Answer : C

  4. J. D. Power is a name associated with
    1. an independent power producing company in New Delhi.
    2. a power plant equipment manufacturing company.
    3. a automotive battery manufacturing company.
    4. an automobile customer survey organization.

    Answer : D

  5. What does ICANN stand for?
    1. Internet Corporation for Assigned Names and Numbers
    2. International Center for Agro Nutrients and Nourishment
    3. Indian Council for Algorithm, Numbers and Notions.
    4. International council for Approved Names and Numbers.

    Answer : A

  6. "Connecting People," is the by line of which company
    1. Philips
    2. Motorola
    3. Ericsson
    4. Nokia

    Answer : D

  7. Which founding father pioneered the idea of a national bank?
    1. Hamilton
    2. Jefferson
    3. Washington
    4. Adams

    Answer : A

  8. Who was Karl Marx's main collaborator on his famous works?
    1. V I Lenin
    2. Max Weber
    3. Fredrick Engles
    4. Joseph Stalin

    Answer : C

  9. Which of the following foreign partner / collaborator pair is not Correct?
    1. HTA; J.Walter Thomson
    2. Chaitra; Leo Burnett
    3. O and M; WPP Group
    4. Mudra; DMB&B

    Answer : D

  10. Hewlett Packard, the famous Computer company is named after
    1. Its promoters, Hewlett and Packard
    2. The city in which they commenced their operation initially
    3. The street in which their first office was located.
    4. None of these

      Answer : A

     || 

    CAT Sample General Awareness Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-237
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.