Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› General Awareness

General Awareness

  1. When was the generic domain name (Top Level Domain - TLD) .com introduced?
    1. 1989
    2. 1985
    3. 1994
    4. 1991

    Answer : B

  2. Who is the prime minister of Israel?
    1. Benajamin Netanyahu
    2. Ariel Sharon
    3. Shaul Mofaz
    4. Goldamyer

    Answer : B

  3. What was the significant about the purchase of a kilo of lychees on the French island of Reunion, located in the Indian Ocean?
    1. They were the first lot of lychees exported from India.
    2. It was the first official purchase using the new currency Euro.
    3. It was done by to commemorate the release of the new France with Princess Diana's image on it.
    4. None of these

    Answer : B

  4. Which brand had the highest number of Web searches in 2001?
    1. Google
    2. Marlboro
    3. Intel
    4. Play Station

    Answer : D

  5. What is common to all of the following names - Eduardo Camano, Adolfo Rodriguez Saa, Ramon Puerta and Fernando de la Rua?
    1. They were all former Presidents of Argentina.
    2. They are the dreaded drug lords of South America
    3. They own together 70% of the world's Silver mines.
    4. None of these

    Answer : A

  6. The video games X box is a product of
    1. Sega
    2. Sony
    3. Intel
    4. Microsoft

    Answer : D

  7. It was acknowledged as the second-most dangerous computer virus in history, after the Love Bug virus. Name this virus, which struck in 2001
    1. Melissa
    2. Code Red
    3. C-Brain
    4. Major Domo

    Answer : B

  8. What does the letters XP stand for in the product Microsoft XP?
    1. Extended product
    2. Extra Pampering
    3. Experience
    4. Entry level product

    Answer : C

  9. Which business and media tycoon won the elections to become Head of State in Italy amidst widespread clouds of scandal?
    1. Guillani Giovanni
    2. Joe Pacci
    3. Antonio Machiaveli
    4. Silvio Berusconi

    Answer : D

  10. Which city is hosting the 14th Asian Games in 2004?
    1. Manila
    2. Busan
    3. Beijing
    4. Bangkok

    Answer : B

 || 

CAT Sample General Awareness Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-237
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.