Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› General Awareness

General Awareness

  1. What does a Phillumenist collect?
    1. Old coins
    2. Flags of various nations
    3. Match box labels
    4. Empty cigarette boxes

    Answer : C

  2. Who was the author of 'Raghuvamsa'?
    1. Kannadasan
    2. Kalidasa
    3. Sivadas
    4. Shankaracharya

    Answer : B

  3. Who said "Some books are to be tasted others to be swallowed, and some few to be chewed and digested"?
    1. Francis Bacon
    2. H G Wells
    3. John Steinbeck
    4. Isaac Asimov

    Answer : A

  4. How many moons (satellites) does the planet Saturn have?
    1. Twelve
    2. Ten
    3. Eight
    4. Twenty one

    Answer : B

  5. Which country is called the 'Land of cakes'?
    1. Britain
    2. Spain
    3. France
    4. Scotland

    Answer : D

  6. Which is the birth place of Hitler?
    1. Prussia
    2. Hungary
    3. Austria
    4. France

    Answer : C

  7. One of the following countries has compulsory military service for women?
    1. Phillippines
    2. Israel
    3. Finland
    4. New Zealand

    Answer : B

  8. Which is the last letter of the Greek alphabet?
    1. Omega
    2. Sigma
    3. Zeta
    4. Chi

    Answer : A

  9. What is the other name for River Ganges?
    1. Sapthanadhi
    2. Bhageerathi
    3. Savithri
    4. Bhadravathi

    Answer : B

  10. In which year did Hitler become the Chancellor of Germany?
    1. 1919
    2. 1929
    3. 1933
    4. 1939

    Answer : C

 || 

CAT Sample General Awareness Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-237
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.