Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› General Awareness

General Awareness

  1. All of the following are constituents of RNA molecule except
    1. Adenine
    2. Guanine
    3. Thymine
    4. Uracil

    Answer : C

  2. The father of modern biology is
    1. Aristotle
    2. Darwin
    3. Mendel
    4. Vesalius

    Answer : A

  3. Which of the following seeds will normalize blood sugar level?
    1. Coriander
    2. Mustard
    3. Cumin
    4. Fenugreek

    Answer : D

  4. The point at which solid, liquid and gaseous forms of a substance co-exist is called
    1. sublimation point
    2. distillation point
    3. triple point
    4. melting point

    Answer : C

  5. Which among the following substances is used as a lubricant?
    1. Quartz
    2. Silica
    3. Graphite
    4. Nickel

    Answer : C

  6. The weight of an object will be minimum when it is placed at
    1. The North Pole
    2. The South Pole
    3. The Equator
    4. The center of the Earth

    Answer : D

  7. Earth quake waves travel fastest in
    1. Soil
    2. Molten rock
    3. Water
    4. Flexible rock

    Answer : C

  8. The angle between the geographical meridian and magnetic meridian is called
    1. Angle of dip
    2. Angle of declination
    3. Angle of inclination
    4. None of the above

    Answer : B

  9. What is the currency of Mexico?
    1. Lira
    2. Peso
    3. Mexican dollars
    4. Krones

    Answer : B

  10. The Essar group of companies has been promoted by
    1. Ruias
    2. Ambanis
    3. Goenkas
    4. Kanorias

    Answer : A

 || 

CAT Sample General Awareness Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-237
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.