Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› General Awareness

General Awareness

  1. Which famous CEO, currently applauded for turning around the fortunes of a famous computer company, reportedly takes home a salary of $1 per year?
    1. Steve Case
    2. Steve Jobs
    3. Larry Ellison
    4. Jim Clark
    Answer : 2

  2. What was unique about the purchase of a Gulfstream V business jet by American Internet tycoon Mark Cuban in 1999 for $40 million?
    1. It was the first sale of this model of Jet by Gulf Stream
    2. It was the first sale of aircraft by payment made in terms of Euros
    3. It was the first Euro payment to be made by an individual
    4. It was the first sale of an aircraft through the Internet

    Answer : D

  3. Name the world's largest television network that is beamed to over 210 countries?
    1. MSNBC
    2. STAR
    3. CNN
    4. BBC

    Answer : C

  4. 'What makes ___ such an efficient air conditioner. Well, let's begin by staying silent'. Which air conditioner advertisement carries this tag line?
    1. Amtrex
    2. Daikin
    3. Voltas
    4. Carrier Aircon

    Answer : B

  5. Which TV channel has bagged the exclusive cable and satellite TV rights for live telecast in India of the 2003 Cricket World Cup?
    1. Sony
    2. STAR Sports
    3. STAR ESPN
    4. Channel Nine

    Answer : A

  6. The Indian Government has approved in the end of 2001 the cultivation of genetically modified cotton called 'BT Cotton'. Which multinational company is the major beneficiary of this decision?
    1. Cargill
    2. BASF
    3. Monsanto
    4. All of these

    Answer : C

  7. Which Indian business group holds the maximum stake in the mobile cellular service provider Spice?
    1. Aditya Birla group
    2. Bharti group
    3. Essar group
    4. BK Modi group

    Answer : B

  8. Name the Greek Goddess of Victory - better known to us as a famous brand name?
    1. Puma
    2. Mars
    3. Nike
    4. Casablanca

    Answer : C

  9. In the late 1860s, there was a shortage of ivory - commonly used for making billiard balls. The search for a substitute led to the growth of a modern industry. What was it ?
    1. Fibre glass
    2. Plastics
    3. Vulcanized rubber
    4. Glass wool

    Answer : B

  10. 'The world's local bank' - is the tag line of which bank
    1. ABN Amro
    2. Standard Chartered Bank
    3. Hong Kong and Shangai Banking Corporation
    4. Rabo Bank

    Answer : C

 || 

CAT Sample General Awareness Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-237
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.