Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› General Awareness

General Awareness

  1. Mars, the fourth planet from the sun, is named after the Roman god of:
    1. Peace
    2. War
    3. Love
    4. Marriages

    Answer : B

  2. During the reign of which king did Mahayanism formally come into existence?
    1. Ashoka
    2. Kanishka
    3. Chandra Gupta
    4. Ajatashatru

    Answer : B

  3. Who was the founder of Sunga Dynasty?
    1. Pushyamitra
    2. Agnimitra
    3. Devabuthi
    4. Kirtivarman

    Answer : A

  4. Who was the first Muslim ruler of Delhi?
    1. Iltumish
    2. Allauddin Khalji
    3. Mahmud of Ghazni
    4. Qutbuddin Aibak

    Answer : D

  5. Lord Dalhousie introduced the first telegraph line in 1853, which ran between
    1. Mumbai and Calcutta
    2. Calcutta and Agra
    3. Mumbai and Thana
    4. Mumbai and Chennai

    Answer : B

  6. What is the new economy term that is used to describe a new product or service that uses new technology, which can destroy competitors and or sometime even the entire industry?
    1. Melissa
    2. Virus
    3. Killer App
    4. Widget

    Answer : C

  7. When there is one buyer and many sellers in a market - what is this situation called?
    1. Monopoly
    2. Monopsony
    3. Monotony
    4. Oligopoly

    Answer : B

  8. Which credit card company has recently issued an affinity card targeted at workingwomen under the sub-brand Diva?
    1. Standard Chartered
    2. Citibank
    3. HSBC
    4. ICICI

    Answer : A

  9. Whats common to: Devil Dx, Target, Neon, Queen, Miss India?
    1. Original names suggested for Femina magazine brand name
    2. All names of successful knap sack brands
    3. All bicycles models of Hero Cycles
    4. All sub-brands of Bombay Dyeing's range of clothing.

    Answer : C

  10. By taking over which mutual fund company has Franklin Templeton Investments become the largest private sector mutual fund company in India?
    1. Pioneer ITI
    2. SBI Mutual Fund
    3. Sundaram Newton
    4. IDBI Principal

    Answer : A

 || 

CAT Sample General Awareness Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-237
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.