Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› General Awareness

General Awareness

  1. Royal Stag brand of Whisky is owned by
    1. United Breweries
    2. Shaw Wallace and Co
    3. Seagram
    4. Mohan Meakin

    Answer : C

  2. Iodex brand of pain balm is owned by
    1. Smithkline Beecham
    2. Wyeth Laboratories
    3. Glaxo
    4. Dr. Reddy's Laboratories

    Answer : A

  3. Who is the author who created the character Dilbert?
    1. David Scott
    2. Scott Robert
    3. Robert Williams
    4. Scott Adams

    Answer : D

  4. Which of the year in which Md. Ghazni first invaded India?
    1. 1220 A.D
    2. 1001 A.D
    3. 1348 A.D
    4. 1196 A.D

    Answer : B

  5. Who invented Parachute?
    1. Leonardo da Vinci
    2. Scanderberg
    3. Sigismund
    4. Van Gogh

    Answer : A

  6. Which of the following countries fought the first of the opium wars?
    1. Russia - China
    2. Britain - Indonesia
    3. China - Britain
    4. Japan - China

    Answer : C

  7. Beech King and Cessna are popular models of:
    1. Cars
    2. Aircraft
    3. Ships
    4. Transport vans

    Answer : B

  8. Cash Reserve Ratio ( CRR) and Stautory Liquidity Ratio (SLR ) are terms most closely related to which of the following industries/markets:
    1. Stock Exchange
    2. Banking
    3. Mutual Fund
    4. Income Tax

    Answer : B

  9. Dr. Pepper is a famous brand of:
    1. Iced tea
    2. Peppermint
    3. Soft Drinks
    4. None of these

    Answer : C

  10. Mr. Shiv Nadar is the Chairman of which of the following groups of companies?
    1. Wipro
    2. HCL
    3. Aptech
    4. None of these

    Answer : B

 || 

CAT Sample General Awareness Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-237
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.