Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› General Awareness

General Awareness

  1. Which automobile major has made a debut in the Formula One racing circuit in 2002 with its team led by the drivers Allan McNish and Mike Salo?
    1. Honda
    2. Jaguar
    3. Saab
    4. Toyota

    Answer : D

  2. Which famous company started as Asahi Optical in 1919 - before adopting its current name in 1957?
    1. Yashica
    2. Asahi Glasses
    3. Pentax
    4. Nikon

    Answer : C

  3. What brand name was given , in 1924, by the Mayor of Tokyo when he released the first watch produced by Shokosha Watch Company?
    1. Seiko
    2. Citizen
    3. Tissot
    4. None of these

    Answer : B

  4. The advertisement of which product carried the baseline 'Mom said, "Always boil the water". Moms are seldom wrong'
    1. Ion Exchange
    2. Zero B
    3. Ford Ikon
    4. KLM Airline

    Answer : C

  5. Who has authored the latest business best-seller *Big Brands, Big Trouble?
    1. Al Ries
    2. Laura Ries
    3. Naomi
    4. Jack Trout

    Answer : D

  6. Which company owns the famous cigarette brands Charminar and Charms?
    1. Godfrey Philips
    2. Philip Morris
    3. ITC
    4. VST Industries

    Answer : D

  7. What is the name of the instrument used to measure blood pressure?
    1. Barometer
    2. Hygrometer
    3. Hydrometer
    4. Sphygmomanometer

    Answer : D

  8. At what price is the initial public offering of Canara Bank being issued at?
    1. Rs.15
    2. Rs.35
    3. Rs.60
    4. None of these

    Answer : B

  9. Nicolas Leonard Sadi Carnot, the noted French physicist is associated with what branch of study?
    1. Thermodynamics
    2. Sub atomic particle theory
    3. Superconductivity
    4. None of these

    Answer : A

  10. Identify the odd man out
    1. Standard and Poor
    2. Moody's
    3. Forrester
    4. ICRA

    Answer : D

 || 

CAT Sample General Awareness Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-237
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.