Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› General Awareness

General Awareness

  1. Which advertising agency is behind the setting-up, in 1991, of MICA, India's first college focussed on advertising and communications?
    1. Ogilvy and Mather
    2. Saatchi and Saatchi
    3. Mudra
    4. Hindustan Thomson Associates

    Answer : C

  2. What famous car brand, originally from the former Czechoslovakia, was taken over by Volkswagen in the 1990s?
    1. Skoda
    2. Saab
    3. Piaggio
    4. Volvo

    Answer : A

  3. What is the title of the original BBC TV series on which the Hindi TV series, Kamzor Kadi Kaun, based?
    1. Who wants to be a millionaire?
    2. Treasure mine
    3. Mastermind
    4. The weakest link

    Answer : D

  4. The loyalty program of which company is known as "First Citizen's Club"?
    1. Shopper's Stop
    2. ABN Amro Bank
    3. Taj group of Hotels
    4. Air India

    Answer : A

  5. The following is the baseline found in the ad of which product "The man with the smooth edge"
    1. Four Square cigarettes
    2. Gillette Mach 3 shaving system
    3. Palmolive shaving cream
    4. None of these

    Answer : A

  6. Which company has been ranked the 'World's Most Admired Company' in the rankings by Fortune magazine in 2002?
    1. Microsoft
    2. General Electric
    3. IBM
    4. Fedex

    Answer : B

  7. McDonald's, in an unrelated diversification, is planning to set up a chain of hotels. Name the new brand.
    1. Pleasant stay
    2. Golden Arches
    3. McStay
    4. Holidayz

    Answer : B

  8. Which company unsuccessfully launched a soap under the brand Protex in India?
    1. SmithKline Beecham
    2. Hindustan Lever
    3. Reckitt and Colman
    4. Colgate Palmolive

    Answer : D

  9. Calloway, is a leading international brand of
    1. Condoms
    2. Guns
    3. Binoculars
    4. Golf equipment

    Answer : D

  10. Which famous CEO was featured in the endorsement ad for Microsoft XP with the quote, "When I saw Windows XP in action, I was amazed. How did Microsoft get hold of my wishlist?"?
    1. Ratan Tata
    2. Azim Premji
    3. N R Narayana Murthy
    4. Arun Jain

    Answer : C

 || 

CAT Sample General Awareness Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-237
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.