Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› General Awareness

General Awareness

  1. Which is the third highest peak in India?
    1. Kanchenjunga
    2. Nanga Parbat
    3. Gasher Brum
    4. Dunagiri

    Answer : B

  2. Which is the largest airport in the world?
    1. Singapore airport
    2. International airport at Kaula Lumpur
    3. Heathrow at London
    4. King Khalid at Saudi Arabia

    Answer : D

  3. In which year did Alexander the great die?
    1. 332 B.C
    2. 328 B.C
    3. 323 B.C
    4. 356 B.C

    Answer : C

  4. In which year did Mahatma Gandhi launch The Dandi March?
    1. 1924
    2. 1930
    3. 1941
    4. 1942

    Answer : B

  5. Eugenics is the study of
    1. the development of embryos
    2. the merits of legalizing mercy killing
    3. the production of better offspring by careful selection of parents
    4. genetical composition of plant population in relation to their habitats

    Answer : C

  6. In which year did Thomas Alva Edison invent the electric lamp?
    1. 1854
    2. 1879
    3. 1904
    4. 1888

    Answer : B

  7. What is the measure of the length of a standard tennis court?
    1. 54 ft
    2. 28 ft
    3. 84 ft
    4. 78 ft

    Answer : D

  8. Which is the first Asian country to host the Commonwealth Games?
    1. S. Korea
    2. Japan
    3. Malaysia
    4. China

    Answer : C

  9. Who is the president of the World Bank?
    1. Michel Camdessus
    2. John Wolfensohn
    3. Emeka Anyaoku
    4. Jose Maria Ruda

    Answer : B

  10. Who was the first Prime Minister of Great Britain?
    1. Richard Travithick
    2. Robert Walpole
    3. Sir George Cayley
    4. Robert Peary

    Answer : B

 || 

CAT Sample General Awareness Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-237
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.