Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› General Awareness

General Awareness

  1. Which one of the following partnership in the domestic insurance sector is inCorrect?
    1. HDFC - Standard Life
    2. Birla - Sun Life
    3. Tata - Allianz
    4. Max - New York Life

    Answer : C

  2. As per the latest National Readership Survey 2001, which newspaper has become the most widely read daily in the country?
    1. Daily Thanti (Tamil)
    2. Malayala Manorama
    3. Dainik Bhaskar (Hindi)
    4. Dainik Jagran (Hindi)

    Answer : C

  3. "Everything from cancer to heart attacks. Covered for 70 paise a day," is the baseline of an advertisement by
    1. Birla Sun Life
    2. Cancer Institute WIA
    3. ICICI Prudential Life Insurance
    4. OM Kotak Mahindra Life Insurance

    Answer : C

  4. Which Indian woman was recently included in the Fortune magazine's global list of 50 most powerful women in business?
    1. Lalita Gupte
    2. Meena Venkatesh
    3. Rama Bijapurkar
    4. Tina Ambani

    Answer : A

  5. As per the recent Global Competitiveness Report from the World Economic Forum, which country replaced US as the most competitive economy in the world?
    1. Canada
    2. Sweden
    3. Finland
    4. Singapore

    Answer : C

  6. What is common to Bethlehem Steel, Polaroid and Swissair?
    1. All companies owned by GE
    2. All recently applied for bankruptcy protection
    3. Their founders committed suicide
    4. All of these companies were recently targets of successful hostile takeover

    Answer : B

  7. What famous brand name is derived from a combination of two words, which mean 'dead' in French and 'one' in German?
    1. Dettol
    2. Mortein
    3. Martini
    4. Ritter

    Answer : B

  8. Which is the longest running TV cartoon in history, first launched by Warner Brothers in 1969 exclusively for television, and is now a popular fare on the Cartoon Network?
    1. Scooby Doo
    2. Tom and Jerry
    3. Popeye
    4. Johnny Bravo

    Answer : A

  9. Which company has recently launched a range of biscuits in India following its takeover of Nutrine confectionery?
    1. Hindustan Lever
    2. Marico
    3. Parke Davis
    4. Sara Lee

    Answer : D

  10. In the latest Forbes List of wealthiest Americans, 3 out of the top 4 richest men in USA have made their wealth from one company. Which one ?
    1. Standard Oil (Exxon)
    2. Microsoft
    3. De Beers
    4. Berkshire Hathaway

    Answer : B

 || 

CAT Sample General Awareness Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-237
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.