Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  
CAT Sample Questions ›› General Awareness

General Awareness

  1. In the case of a test tube baby
    1. Fertilization takes place inside the test tube
    2. Development of the baby takes place inside the test tube
    3. Fertilization takes place outside the mother's body
    4. Unfertilized egg develops inside the test tube

    Answer : C

  2. Who elects the President of India?
    1. Lok Sabha
    2. Rajya Sabha
    3. People of India
    4. Parliament and State Assemblies

    Answer : D

  3. The Fundamental Duties were incorporated in the Constitution of India by the
    1. First Amendment
    2. Tenth Amendment
    3. Thirty-second Amendment
    4. Forty-second Amendment

    Answer : D

  4. The speed of light will be minimum while passing through
    1. glass
    2. vacuum
    3. air
    4. water

    Answer : A

  5. The time taken by the Sun to revolve around the center of our galaxy is
    1. 50 mn years
    2. 100 mn years
    3. 250 mn years
    4. 365 mn years

    Answer : C

  6. The oldest monarchy in the world is that of
    1. Nepal
    2. U K
    3. Spain
    4. Japan

    Answer : D

  7. The Vice-President is elected by an electoral college consisting of
    1. only elected members of both Housed of Parliament
    2. only Rajya Sabha members
    3. all members of Parliament and State Legislative Assemblies
    4. all members of Lok Sabha and Rajya Sabha

    Answer : D

  8. In which one of the following states of India is it legal for a Hindu male and illegal for a Muslim male to have more than one living wife?
    1. Nagaland
    2. Goa
    3. Himachal Pradesh
    4. Arunachal Pradesh

    Answer : B

  9. Where did Buddha die?
    1. Lumbini
    2. Kusinagara
    3. Pavapuri
    4. Magadha

    Answer : B

  10. What was the main difference between the Indus Valley Civilization and Vedic Civilization?
    1. Indus Valley Civilization was urban, while the Vedic Civilization was rural.
    2. "Pipal" tree was worshiped in Indus Valley Civilization, while "Burgad" tree was worshiped in Vedic Civilization.
    3. The main emphasis in Indus Valley Civilization was on trade while in the Vedic Age was on religion.
    4. Indus Valley Civilization believed in non-violence while Vedic Civilization had no hard and fast rules about violence.

    Answer : A

 || 

CAT Sample General Awareness Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180 | 181-190 | 191-200 | 201-210 | 211-220 | 221-230 | 231-237
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.