Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

ACT Sample Questions ›› Mathematics

ACT Sample Questions : Mathematics

The ACT Mathematics sample questions contains questions on the following topics:

  • Pre-Algebra
  • Elementary Algebra
  • Intermediate Algebra
  • Coordinate Geometry
  • Plane Geometry
  • Trigonometry

Some ACT mathematics sample questions are given below:

  1. Which of the following is equivalent to (x)(x)(x)(x), for all x ?

    1. 4x
    2. x4
    3. x + 4
    4. 4 x
    5. 2x2

    Answer: B

  2. A rectangle is twice as long as it is wide. If the width of the rectangle is 3 inches, what is the rectangle's area, in square inches?

    1. 6
    2. 9
    3. 12
    4. 15
    5. 18

    Answer: E

  3. How many solutions are there to the equation x2 - 15 = 0 ?

    1. 0
    2. 1
    3. 2
    4. 4
    5. 15

    Answer: C

  4. A circle with center (-3,4) is tangent to the x-axis in the standard (x,y) coordinate plane. What is the radius of this circle?

    1. 3
    2. 4
    3. 5
    4. 9
    5. 16

    Answer: B

  5. Which of the following is divisible by 3 (with no remainder)?

    1. 2,725
    2. 4,210
    3. 4,482
    4. 6,203
    5. 8,105

    Answer: C

  6. A particle travels 1 * 10 8 centimeters per second in a straight line for 4 * 10 -6 seconds. How many centimeters has it traveled?

    1. 2.5 * 102
    2. 2.5 * 1013
    3. 4 * 102
    4. 4 * 10-14
    5. 4 * 10-48

    Answer: C

  7. The triangle below is isosceles and is drawn to scale. What is the measure of angle N ?

    1. 22o
    2. 68o
    3. 78o
    4. 79o
    5. 89o

    Answer: D

  8. What is the least value of x that satisfies the equation x2 - 7x + 6 = 6 ?

    1. -7
    2. -6
    3. -4
    4. 0
    5. 1

    Answer: D

  9. What is the largest possible product for 2 even integers whose sum is 34 ?

    1. 64
    2. 68
    3. 120
    4. 240
    5. 288

    Answer: E

  10. The measures of the angles of a triangle are in the ratio of 2x:3x:5x as illustrated below. What is the measure of the smallest angle in the triangle?

    1. 18o
    2. 20o
    3. 30o
    4. 36o
    5. 40o

    Answer: D

ACT Mathematics sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | f91-100
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.