Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

act Sample Questions ›› Mathematics

ACT Sample Questions : Mathematics

  1. In a kilometre race, A can give B a start of 100 m or 15 seconds. How long does A take to complete the race?
    1. 150 seconds
    2. 165 seconds
    3. 135 seconds
    4. 66.67 seconds

    Answer: C

  2. A gives B a start of 10 metres in a 100 metre race and still beats him by 1.25 seconds. How long does B take to complete the 100 metre race if A runs at the rate of 10 m/sec?
    1. 8 seconds
    2. 10 seconds
    3. 16.67 seconds
    4. 12.5 seconds

    Answer: D

  3. A predator is chasing its prey. The predator takes 4 leaps for every 6 leaps of the prey and the predator covers as much distance in 2 leaps as 3 leaps of the prey. Will the predator succeed in getting its food?
    1. Yes
    2. In the 6th leap
    3. Never
    4. Cannot determine

    Answer: D

  4. A skating champion moves along the circumference of a circle of radius 21 meters in 44 seconds. How many seconds will it take her to move along the perimeter of a hexagon of side 42 meters?
    1. 56
    2. 84
    3. 64
    4. 48

    Answer: B

  5. A runs 13/5 times as fast as B. If A gives a start of 240m, how far must the post be so that A and B might reach at the same time.
    1. 390 m
    2. 330 m
    3. 600 m
    4. 720 m

    Answer: A

  6. A gives B a start of 30 seconds in a km race and still beats him by 20 m. However, when he gives B a start of 35 seconds, they finish the race in a dead heat. How long does A take to run the km?
    1. 250 seconds
    2. 285 seconds
    3. 220 seconds
    4. 215 seconds

    Answer: D

  7. A can give B 20 points, A can give C 32 points and B can give C 15 points. How many points make the game?
    1. 150
    2. 200
    3. 100
    4. 170

    Answer: D

  8. A can give B a start of 50 metres or 10 seconds in a kilometer race. How long does A take to complete the race?
    1. 200 seconds
    2. 140 seconds
    3. 220 seconds
    4. 190 seconds

    Answer: D

  9. Three runners A, B and C run a race, with runner A finishing 12 meters ahead of runner B and 18 meters ahead of runner C, while runner B finishes 8 meters ahead of runner C. Each runner travels the entire distance at a constant speed.

    What was the length of the race?

    1. 36 meters
    2. 48 meters
    3. 60 meters
    4. 72 meters

    Answer: B

  10. P can give Q a start of 20 seconds in a kilometer race. P can give R a start of 200 meters in the same kilometer race. And Q can give R a start of 20 seconds in the same kilometer race. How long does P take to run the kilometer?
    1. 200 seconds
    2. 240 seconds
    3. 160 seconds
    4. 140 seconds

    Answer: C

 || 

ACT Mathematics sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.