Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

ACT Sample Questions ›› Mathematics

ACT Sample Questions : Mathematics

  1. If x + 2y = 1, and 2x + y = 5, then x + y = ?

    1. 1
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5

    Answer: B

  2. Over all real numbers x, what is the maximum value of 4 sin 3x ?

    1. 1
    2. 2π/3
    3. 3
    4. 4
    5. 12

    Answer: D

  3. Which of the following is equal to √20?

    1. 2√5
    2. 2√10
    3. 4√5
    4. 10
    5. 10√2

    Answer: A

  4. If 5a = 25, then a2 = ?

    1. 5
    2. 20
    3. 25
    4. 125
    5. 625

    Answer: C

  5. A rock group gets 30% of the money from sales of their newest compact disc. That 30% is split equally among the 5 group members. If the disc generates $1,000,000 in sales, how much does one group member receive?

    1. $ 30,000
    2. $ 50,000
    3. $ 60,000
    4. $200,000
    5. $300,000

    Answer: C

  6. If the expression x2 kx 12 is equal to zero when x = 4, what is the value of k?

    1. 7
    2. 1
    3. 1
    4. 3
    5. 7

    Answer: B

  7. What positive value of k would make the lines below parallel in the standard ( x, y) coordinate plane?

    kx + 2y = 8
    18x + ky = 12

    1. 0
    2. 2
    3. 6
    4. 8
    5. 12

    Answer: C

  8. Lengths for the triangle below are given in feet. What is the value of x ?

    1. 2
    2. √3
    3. 4
    4. 5
    5. √15

    Answer: A

  9. Which of the following is an equation of a line that passes through the origin and is parallel to the line 2x y = 5 ?

    1. 2x + y = 5
    2. 2x + y = 5
    3. x y = 0
    4. 2x y = 0
    5. 2x + y = 0

    Answer: D

  10. If 60% of the weight of a 2,200-pound car should be supported by the rear tires, how many pounds should be supported by the rear tires?

    1. 120
    2. 600
    3. 1,200
    4. 1,320
    5. 1,600

    Answer: D

 || 

ACT Mathematics sample questions Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.