Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

Accuplacer Sample Questions » Accuplacer arithmetic Sample Questions

Accuplacer Sample Questions

Accuplacer arithmetic Sample Questions

The accuplacer arithmetic sample questions measures your skills in three primary categories:

  1. Operations with whole numbers and fraction. This includes:

    Addition, subtraction, multiplication, and division.
    Recognizing equivalent fractions and mixed numbers

  2. Operations with decimals and percents includes:

    Addition, subtraction, multiplication, and division.
    Percent problems decimal recognition, and fractions.
    Percent equivalencies, and estimation problems.

  3. Applications and problem solving include:

    Rate, percent, and measurement problems
    Geometry problems
    Distribution of a quantity into its fractional parts

Following are some Accuplacer arithmetic sample questions

  1. All of the following are ways to write 20 percent of N, EXCEPT
    1. 0.20N
    2. 20/1OON
    3. 1/5N
    4. 20N

    Answer :D

  2. 7/20
    1. 0.035
    2. 2.858
    3. 0.35
    4. 3.5

    Answer :C

  3. 7.86 X 4.6 =
    1. 36.156
    2. 36.216
    3. 351.56
    4. 361.56

    Answer :A

  4. Which of the following is the least?
    1. 0.105
    2. 0.501
    3. 0.015
    4. 0.15

    Answer :C

  5. The average weight for a group of 20 women is 130 pounds. If the average weight for 3/4 of these women was 140 pounds, what was the average weight, in pounds, for the rest of the women?.
    1. 100
    2. 110
    3. 120
    4. 135

    Answer :A

  6. A soccer team played 160 games and won 65% of them. How many games did they win?
    1. 94
    2. 104
    3. 114
    4. 124

    Answer :B

  7. The Number of Employees of Company K Who Were Involved in Accidents
     Plant XPlant Y
    Mechanic1130
    Power Machine Operators912

    The table above show the results of an industrial health survey of 10,000 people employed at Company K for more than 5 years. If 2,500 employees were surveyed in each of the four categories, which group of employees had the highest accident rate?

    1. Mechanics in Plant X
    2. Mechanics in Plant Y
    3. Power Machine Operators in Plant X
    4. Power Machine Operators in Plant Y

    Answer :B

  8. Three people who work full time are to work together on a project, but their total time on the project is to be equivalent to that of only one person working full time. If one of the people is budgeted for 1 /2 of his time to the project and a second person for 1/3 of her time, what part of the third worker's time should be budgeted to this project?
    1. 1/3
    2. 1/4
    3. 1/6
    4. 1/8

    Answer :C

  9. Which of the following is closest to the square root of 10.5?
    1. 3
    2. 4
    3. 5
    4. 8

    Answer :A

Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.