Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

A+ Sample Questions » A+ Operating Systems Sample Questions

A+ Operating Systems Sample Questions

  1. What command is used to partition a hard drive?
    1. partn
    2. fdisk
    3. format
    4. chkdsk
    5. cp

    Answer :B

  2. If you have data on a hard drive that you want to repartition, what should you do first?
    1. run scandisk
    2. run chkdsk
    3. format
    4. sys c:
    5. backup all files

    Answer :E

  3. The Windows file system.ini contains primarily:
    1. desktop and application settings
    2. DOS parameters under Windows
    3. Windows system settings and device drivers
    4. Windows parameters used under DOS
    5. used only by Windows 95, not Windows 3.x

    Answer :C

  4. You must have the statement "lastdrive=x", with x representing a drive letter,in config.sys if you have any drive letters beyond which letter?
    1. C
    2. G
    3. H
    4. M
    5. E

    Answer :E

  5. What is the largest partition size that DOS supports?
    1. 4 gig
    2. 2.1 gig
    3. 8.4 gig
    4. 1500 meg
    5. 640 meg

    Answer :B

  6. What command displays a disk's volume label?
    1. label
    2. disp /vol
    3. vol
    4. label /vol
    5. chk /label

    Answer :C

  7. What command changes or adds a volume label?
    1. chg /label
    2. vol
    3. vol /add
    4. label
    5. label /add

    Answer :D

  8. You have a single hard drive that has an extended partition containing the two logical drives "D" and "E". You add a second hard drive Which is correct?
    1. second drive becomes "D", logical drives become "E" and "F"
    2. second drive becomes "F", logical drives are unchanged
    3. second drive becomes "D", logical "D" is deleted
    4. second drive becomes "E", logical "E" is deleted
    5. second drive becomes "F", both logical drives are deleted

    Answer :A

  9. What is the best way to store floppy diskettes?
    1. flat on their side
    2. standing upright
    3. in their original box
    4. away from any bright light
    5. not too close to the PC

    Answer :C

  10. Windows 3.1 no longer supports which mode that Windows 3.0 supported?
    1. real
    2. standard
    3. protected
    4. 386 enhanced
    5. 16 bit

    Answer :A

 || 

A+ Operating Systems Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.