Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

A+ Sample Questions » A+ Operating Systems Sample Questions

A+ Operating Systems Sample Questions

  1. In CMOS setup, if you enable Rom Bios Shadowing, what happens?
    1. rom memory is minimized
    2. rom is used instead of ram
    3. rom memory is maximized
    4. rom cannot be used by the bios
    5. a copy of the bios is placed in ram

    Answer :E

  2. What does XMS refer to?
    1. extended memory
    2. expanded memory
    3. extra high memory
    4. extra memory systems
    5. has nothing to do with memory

    Answer :A

  3. What does EMS refer to?
    1. extended memory
    2. expanded memory
    3. enhanced memory standard
    4. enhanced memory systems
    5. has nothing to do with memory

    Answer :B

  4. Virtual memory is composed of ram and:
    1. a rom sub-system
    2. a bios extension
    3. a swap file
    4. DOS extensions
    5. himem.sys

    Answer :C

  5. Memory that is paged out to the hard drive is known as:
    1. extended memory
    2. virtual memory
    3. expanded memory
    4. conventional memory
    5. memory cannot be paged to the hard drive

    Answer :B

  6. Memory that is paged from extended memory addresses to a 64k window in the upper memory area is known as:
    1. expanded memory
    2. extended memory
    3. virtual memory
    4. high memory
    5. memory cannot be paged in this manner

    Answer :A

  7. In order for EMM386.EXE to emulate expanded memory, you must load what into config.sys? Select all that apply.
    1. device=emm386.exe
    2. device=emm386.exe /noems
    3. device=emm386.exe /ram
    4. load emm386.exe
    5. load emm386.exe /noems

    Answer :A, C

  8. In addition to managing expanded memory, emm386.exe also manages the upper memory blocks.
    1. true
    2. false

    Answer :A

  9. If you wanted to exclude the entire 64k upper memory block of the "C" segment from being used by DOS, which would you place in config.sys?
    1. device=emm386.exe x=C000-CFFF
    2. device=emm386.exe /x /C
    3. device=emm386.exe /C \X
    4. device=emm386.exe /exclude C
    5. device=emm386.exe /X,C000-CFFF

    Answer :A

  10. What device driver must be loaded in config.sys to enable power management on a laptop computer?
    1. power.sys
    2. power.exe
    3. power.com
    4. power.ini
    5. power.bat

    Answer :B

 || 

A+ Operating Systems Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.