Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

A+ Sample Questions » A+ Operating Systems Sample Questions

A+ Operating Systems Sample Questions

  1. Conventional memory is:
    1. anything up to 640k
    2. anything below 1024k
    3. anything above 1 meg
    4. only below 512k
    5. anything between 640k and 1024k

    Answer :A

  2. By default, DOS will load where?
    1. extended memory
    2. conventional memory
    3. HMA
    4. expanded memory
    5. above 1024k

    Answer :B

  3. UMBs, or upper memory blocks are located where?
    1. anything above 640k
    2. anything above 1024k
    3. between 640k and 1024k
    4. in conventional memory
    5. in extended memory

    Answer :C

  4. What statement in config.sys will allow DOS access to unused UMBs?
    1. device=DOSUMB
    2. UMB=true
    3. UMB=1
    4. DOS=UMB
    5. UMB=DOS

    Answer :D

  5. What DOS command shows which TSRs are loaded?
    1. TSR-SHOW
    2. DOSVIEW
    3. LOADVIEW
    4. MEM /c
    5. hold down CTRL key and hit "T"

    Answer :D

  6. The DIR command shows a single directory listing. What switch is required to show the subdirectories inside the directory where you typed the DIR command?
    1. /s
    2. /sub
    3. /ds
    4. /show all
    5. there is none

    Answer :A

  7. You wish to see the hidden files in a directory and you type "DIR /A:H". Does this work?
    1. yes
    2. no

    Answer :A

  8. What two DOS commands lets you know the presence of hidden files?
    1. chkdsk and scandisk
    2. dir and scandisk
    3. chkdsk and dir
    4. attrib and dir
    5. chkdsk and attrib

    Answer :C

  9. What are the two hidden DOS system files?
    1. io.sys
    2. command.com
    3. os2.exe
    4. msdos.sys
    5. io.com

    Answer :A, D

  10. Which provides the quickest data access time?
    1. rom
    2. ram
    3. IDE hard drive
    4. cd-rom drive
    5. SCSI hard drive

    Answer :B

 || 

A+ Operating Systems Sample Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-150 | 151-160 | 161-170 | 171-180
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.