Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

A+ Sample Questions » A+ Core Hardware questions

A+ Core Hardware practice questions

  1. A human cannot feel a static discharge as high as ____ volts.
    1. 200
    2. 2000
    3. 10000
    4. 50000
    5. 50

    Answer :A

  2. ESD is ___________.
    1. electronic stasis device
    2. electrostatic discharge
    3. electric surge device
    4. electronic system driver
    5. forget it, I can't think of any more words for these letters

    Answer :B

  3. What's the best way to prevent damaging your PC with static electricity?
    1. place your PC on a rubber mat
    2. wear leather soled shoes
    3. periodically touch a safe ground point on the PC to discharge yourself
    4. static electricity doesn't really hurt a PC
    5. wear an ESD wrist strap

    Answer :E

  4. What is EMI? (uh, oh - here we go again)
    1. electro-magnetic interference
    2. electronic maintainence inquiry

    Answer :A

  5. You're on your PC at midnight and an electric storm pops up. What's the best way to protect your PC.
    1. you don't worry; you have a lightning rod on your house
    2. you don't worry; you've got a surge protector on your PC
    3. you don't worry; you've got a surge protector on your PC and phone line to your modem
    4. unplug the PC and remove phone line from the modem
    5. stop standing on it

    Answer :D

  6. Something as small as a ________ on a drive platter can cause your hard drive to crash. Select all that apply.
    1. human hair
    2. dust particles
    3. finger print
    4. a .001 micron high imperfection
    5. accumulation of smoke particles

    Answer :A, B, C & E

  7. When your hard drive crashes from any of the correct selections in the question above, or from dropping it, it is known as head-to-disk interference, or HDI.
    1. true
    2. false
    A
  8. You should never put floppy drives, hard drives, or even VCR tapes or cassette tapes on top of speakers (or near any other source of magnetism) because of:
    1. RFI
    2. EMI
    3. EXE
    4. FYI
    5. IOU

    Answer :B

  9. Static electricity thrives is which type of environment?
    1. cold and humid
    2. warm and humid
    3. warm and dry
    4. cold and warm
    5. cold and dry

    Answer :E

  10. Which is the most difficult environmentally to dispose of?
    1. floppy drives
    2. hard drives
    3. power supplies
    4. CRTs
    5. system boards

    Answer :D

 || 

A+ Sample Core Hardware Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-152
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.