Sample Questions Best site for GRE, LSAT, SAT, GMAT, TOEFL, CCNA, CCSA and interview sample questions  

A+ Sample Questions » A+ Core Hardware questions

A+ Core Hardware practice questions

  1. Most PCs give a single beep on bootup to indicate they are ok hardware wise. You boot your PC and don't get a beep. What should you check first?
    1. system board
    2. ram
    3. microprocessor
    4. power supply
    5. speaker

    Answer :E

  2. What beep codes could indicate a system board or power supply failure? Select all that apply.
    1. steady short beep
    2. no beep
    3. one long continuous beep tone
    4. steady long beeps
    5. one long, two short beeps

    Answer :A, B, C & D

  3. Your PC is continuously rebooting itself. Select all of the following that could be causing the problem.
    1. bad PC power supply
    2. faulty power at AC outlet
    3. bad system board
    4. defective adapter card
    5. corrupt operating system

    Answer :A, B, C, D & E

  4. You have an old PC that you decide to upgrade with a 1 gig IDE hard drive You find that you can't configure cmos to see the entire hard drive. The best you can do is 540 meg. What is the fix?
    1. get a newer PC
    2. manually input the sectors, cylinders, and heads of the hard drive
    3. put multiple partitions on the hard drive
    4. make the bios think it's a SCSI drive
    5. use a device driver that makes the bios see the drive as simply a block storage device, or upgrade the bios if possible

    Answer :E

  5. A sound card typically uses which IRQ?
    1. 6
    2. 5
    3. 15
    4. 1
    5. it doesn't use an IRQ

    Answer :B

  6. Your IDE hard drive is not spinning up when you turn on the PC What is the most likely problem.
    1. bad data cable
    2. incorrect jumper setting on drive
    3. loose molex connector
    4. virus
    5. bad system board

    Answer :C

  7. You have a PC with no video. Which of the following is LEAST likely to be causing the problem?
    1. defective ram (bank zero)
    2. defective microprocessor
    3. crashed hard drive
    4. loose video card
    5. low AC outlet power

    Answer :C

  8. I once had a PC with no video. I replaced the system board, CPU, and video card, and still had no video. I then replaced the IDE cable and fixed the problem. Am I telling the truth?
    1. no, you're just pulling everyone's leg
    2. you betcha!

    Answer :B

  9. A virus can mimic just about any hardware symptoms you can think of.
    1. true
    2. false

    Answer :A

  10. A static jolt of as little of ____ volts can fry most any PC integrated circuit.
    1. 200
    2. 30
    3. 1000
    4. 200
    5. 500

    Answer :B

 || 

A+ Sample Core Hardware Question Number : 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-110 | 111-120 | 121-130 | 131-140 | 141-152
Sample Test Questions
GRE Sample Questions
CAT Sample Questions
GMAT Sample Questions
TOEFL Sample Questions
ACT Sample Questions
SAT Sample Questions
LSAT Sample Questions
PSAT Sample Questions
MCAT Sample Questions
PMP Sample Questions
GED Sample Questions
ECDL Sample Questions
DMV Sample Questions
CCNA Sample Questions
MCSE Sample Questions
Network+ Sample Questions
A+ Sample Questions
Technical Sample Questions
WASL Sample Questions
CISA Sample Questions

Other Sample Questions
Sample Interview Questions
Sample Teacher Interview Questions
Sample Citizenship Questions
Accuplacer Sample Questions
Science Bowl sample Questions
Driving Test Sample Questions
Sample Survey Questions Sample Essay Questions
Sample Behavioral Interview Questions

Copyright © 2004-2013, Best BSQ. All Rights Reserved.